fbpx

Хотілось би більшої активності на толоках, – Руслан Марцінків

Суспільство 11:31, 07.04, 2017

В Івано-Франківську підбили підсумки щодо прибирання у місті.

Як писав КУРС, у суботу, 1 квітня, в Івано-Франківську відбулася загальноміська толока. 

Своїми враженнями поділився міський голова Руслан Марцінків.

"Активність на наших толоках достатньо висока, але хотілось би більшої", – зазначив Марцінків.

Він додав, що не у всіх мікрорайонах достатньо людей долучаються.

Мер зауважив, що у місті є дві найбільші проблеми, пов’язані з прибиранням. По-перше, "нічийні" території, які нема кому прибирати. По-друге, мешканці міста не знають, куди потрібно вивозити негабаритне сміття. У більшості випадків його залишають майже біля кожного сміттєвого майданчика, що викликає труднощі у комунальників, які їх обслуговують.

Марцінків також нагадав, що ремонтуються всі виїзди з міста, а на дорогах оновлюється розмітка.

Директор КП "Муніципальна дорожня компанія" Віталій Бурко зазначив, що центральна частина міста у задовільному стані, а проблеми є у мікрорайонах міста.

Він поскаржився, що люди не дають працювати по місту порохотягам. Коли бачать їх на вулиці, то не дають проїхати.

"А на вулиці Хоткевича власники будинків приватного сектору взагалі заблокували роботу порохотяга, мовляв, той здіймає пил, а вони вікна помили",  поскаржився Бурко.

Керівник АТП-0928 Максим Василечко зазначив, що сміття вивозиться щодня без вихідних, працює 80 чоловік. Проблема у тому, що не вистачає техніки. Знову ж таки поскаржився на негабаритне сміття на контейнерних майданчиках.

Директор МІУК Мирон Джус розповів, що у дворах, які обслуговує підприємство, значно покращилось прибирання. Підрядники за графіком малюють дитячі майданчики.

Директор КП "Міська ритуальна служба" Андрій Хруник зазначив, що працівники прибирають цвинтарі. Проблеми із закритими кладовищами на Княгинині, вул. Київській, на Пасічній, вул. Горбачевського, в Опришівцях. Він звертався до священиків, щоб ті звернулися до парафіян і закликали їх подбати про могили своїх рідних та прибрати їх. Пояснив, що люди, коли прибирають, все сміття зносять до контейнерів, і в останні дні складається враження, що неприбрано і накопичується багато сміття.

"Ви не знаєте, як воно? Всі підуть прибирати в останні дні. Подбайте, щоб було чисто",  зазначив Марцінків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: