fbpx

Художники з усієї країни представили виставку сучасного мистецтва в Карпатах. ФОТО

Суспільство 12:47, 09.04, 2016

У селі Татарів, в арт-просторі Zenko Foundation, представили виставку "Килим", над якою працювали художники зі всієї України.

У проекті взяли участь 17 митців. На виставці представлені живопис, скульптура, інсталяції та відеоарт.

Виставку також експонуватимуть в інших регіонах України: у Львові, Харкові, Києві та Одесі. Карпати були обрані для офіційного старту проекту не випадково, зазначають організатори. В Татарові, на території готельного комплексу "Коруна", розташований основний арт-простір Zenko Foundation. 

Організатори заходу зазначають, що ця виставка має на меті продемонструвати, що мистецтво може розвиватись не лише в столиці.

На виставці також представлена одна із робіт молодої художниці з Києва Дарії Кольцової. До слова, вона буде куратором візуальної програми "PORTO FRANKO ГогольFEST", який відбудеться у Франківську у червні. Про це у коментарі КУРСу повідомив виконавчий директор фестивалю Олександр Балтушев.

"Я знайомий з багатьма людьми, які присутні на цій виставці. Я захоплююсь ними. Одна з них – це Дарія Кольцова. Вона буде куратором візуальної програми на "PORTO FRANKO ГогольFEST" в Івано-Франківську. Саме тому ми приїхали ознайомитись з її баченням, як вона надихається тут в Карпатах", – сказав Олександр.

На захід також завітали інші організатори фестивалю, а саме Ростислав Держипільський, Володимир Гайдар, Роман Григорів та Максим Демський.

"Нарешті на Франківщині ми можемо побачити справжнє сучасне мистецтво вільних художників, які не бояться експериментувати. Вони не чекають, що їх хтось запросить чи їм створять відповідні умови. Вони творять тут",  сказав Володимир Гайдар.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: