fbpx

ІФНТУНГ долучається до створення нового Єгипетсько-Українського університету

Суспільство 10:57, 07.04, 2017

ІФНТУНГ відвідала представницька делегація з Арабської республіки Єгипет на чолі з колишнім міністром освіти професором, доктором Махмудом Або Ель-Наср у складі засновника інвестиційної компанії "Eldiri International" доктора Махмуда Елдірі та директора компанії Альфіри Елдірі.

ІФНТУНГ у переговорах представляли перший проректор Федір Козак, директор центру міжнародної інтеграції вищої освіти Галина Малик, завідувач сектору академічної мобільності Роман Храбатин, інформує прес-служба ВНЗ.

Гості ознайомились з університетом, його матеріально-технічною базою, науковими надбаннями, перспективами.

За результатами плідних переговорів було досягнуто домовленості та підписано угоду про подальшу співпрацю у створенні нового Єгипетсько-Українського університету.

Слід відзначити, що серед кількасот українських вишів до вказаного проекту долучилося тільки шість, серед яких і ІФНТУНГ.

Як відомо, Уряд Єгипту представив проект будівництва нової адміністративної столиці країни, розрахованої на 7 млн жителів. Передбачається, що в нове місто, назву якого ще не затверджено, будуть переведені парламент, міністерства.

У майбутній столиці побудують готелі на 40 тис. номерів, 2 тисячі шкіл, 18 лікарень, міжнародний аеропорт та 5 вищих навчальних закладів, одим із яких буде і новий Єгипетсько-Український університет.

В рамках підписаної угоди планується обмін студентів, стажування професорсько-викладацького складу в ІФНТУНГ, розробка спільних навчальних програм, реалізації програми подвійних дипломів тощо.

"Таке співробітництво допоможе заснувати за нашої безпосередньої участі новий ВНЗ на теренах Єгипту, країни, яка традиційно підтримує з нашою державою дружні стосунки, та буде слугувати закріпленню  авторитету ІФНТУНГ в Північній Африці, на іншому континенті, віддаленому від України на тисячі кілометрів", – йдеться у повідомленні прес-служби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: