fbpx

Індійське свято з українським акцентом: у Франківську студенти-медики з Індії відзначили Дівалі. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 21:34, 23.10, 2016

У суботу, 22 жовтня, в Івано-Франківську відбулося святкування традиційного індійського свята Дівалі. Свято організували студенти-іноземці Івано-Франківського національного медичного університету.

"Дівалі – це свято світла, воно дуже популярне в Індії. Цього дня ми запалюємо вогні, щоб перемогти темряву в наших душах,  розповідає один з організаторів студент шостого курсу ІФНМУ Саха Санкаршан.  Ми відзначаємо цей день з великим захопленням. Студенти з Індії, які вчаться в Івано-Франківську, протягом року мають лише одне свято  Дівалі. На нього ми запрошуємо викладачів, ректорат, а також наших друзів з інших міст України. Збираємося разом, святкуємо, співаємо, танцюємо і так згадуємо нашу Батьківщину  Індію".

Відзначити подію зібралися студенти не лише Івано-Франківського вишу, але й молодь, яка навчається в Харкові, Ужгороді, Вінниці тощо. Студенти з Індії також запросили на святкування студентів з Африки та арабських країн. Аби повніше відчути святкову атмосферу, деякі викладачі ІФНМУ навіть одягли традиційний індійських одяг, чим викликали захоплення студентів.

"Сьогоднішнє святкування показує справжню дружбу між Індією та Україною, між вашими містами та Івано-Франківськом,  звернувся до присутніх проректор з науково-педагогічної роботи ІФНМУ Сергій Кобець.  Бажаю вам усього найкращого, здоров’я, багатства та благополуччя!"

Цього вечора присутні побачили чимало яскравих виступів, які підготували самі студенти. На сцені звучала музика, пісні, відбувалися запальні танці. Студенти-іноземці навіть заспівали кілька українських пісень. Також на святі подавали традиційну індійську їжу.

"Дуже приємно, що студенти організовують такі події та запрошують друзів з інших міст та студентів з інших країн,  говорить заступник декана факультету підготовки іноземних громадян ІФНМУ Мар’ян Волошинович.  Сьогодні в нашому університеті навчається понад 400 студентів з Індії. Це одне з найбільших іноземних представництв в університеті".

На вечорі студенти-індійці виконали дві композиції "Океану Ельзи" – "На небі" та "Не питай" і пісню Миколи Мозгового "Край, мій рідний край", яка нині є одним з найпопулярніших хітів Софії Ротару.  

 

"Я дуже люблю українську музику,  говорить виконавець, студент п’ятого курсу Анураг Чакраборті.  В українській музиці, так само, як в індійській, є багато романтики. Тому вона дуже схожа. Мені дуже подобаються багато українських виконавців, а саме гурт "Океан Ельзи", Таїсія Повалій, Ані Лорак, також Софія Ротару. Сьогодні, зокрема, я виконував пісню "Океану Ельзи", бо їхня музика йде від серця".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: