fbpx

Ініціатива #ФранківськЯкийТребаБерегти вийшла з соцмережі на вулиці Івано-Франківська

Культура 08:22, 10.01, 2017

На бігбордах у Франківську з'явилися старовинні двері – нова соціальна реклама від проекту зі збереження старовини і автентики в архітектурі міста.

“Ініціатива #ФранківськЯкийТребаБерегти виходить на вулиці міста у вигляді соціальної реклами.

Бігборди з старовинними франківськими дверима можна побачити біля Кобзарика на Вовчинецькій і на Набережній ім. Стефаника”, – повідомила засновниця ініціативи в соцмережі Марія Козакевич.

Реклама ініціативи на бігбордах – соціальна.

“Сподіваюсь, що незабаром реклама, яка безпосередньо стосується міста і збереження його історичної та архітектурної спадщини, все ж логічно дійде і до самого історичного центру і трохи розбавить багаточисельні реклами пива, ковбаси і новорічні привітання можновладців”, – додає засновниця руху.

КУРС писав, що в переддень Різдва ініціатива #ФранківськЯкийТребаБерегти виконала проект із реставрації дверей в пам’ятці архітектури на вулиці Курбаса, 5 в Івано-Франківську. Відновлені двері з вітражами повернули на місце. Автентичну відреставровану ковку обіцяють встановити на двері цього тижня.

Читайте: Особливий випадок: у 110-літній франківській камениці відновили автентичні двері. ФОТО

Нагадаємо, в рамках ініціативи ФранківськЯкийТребаБерегти спільно з КУРСом у соцмережі відбувався флешмоб. У ньому взяли участь близько 40 відомих франківчан – їхні фото на фоні старовинних дверей розміщувались на сторінці КУРСу у Фейсбук, потрібно було вгадати адресу будинку, переможці конкурсу отримали призи.

Читайте також: У мережі розпочався марафон ‪”‎Франківськ Який Треба Берегти‬”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: