fbpx

Іноземний терорист, якого розшукували 14 років за вбивство кандидата в депутати, понесе покарання

Суспільство 15:15, 18.06, 2016

Ще у 2002 році, перебуваючи у м. Івано-Франківську, громадянин Республіки Молдова вступив у змову з іншими особами, яких на цей час засуджено. З того часу він перебуває у розшуку.

Останній активно вчиняв дії з підготовки до злочину, потерпілим від якого став заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації, кандидат в народні депутати Верховної Ради України, інформує КУРС із посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Також зловмисник вивчав розпорядок дня потерпілого, його маршрути пересування містом, схеми сполучень прохідних під'їздів в будинку проживання жертви та  навколишніх вулиць. На підставі вказаних спостережень терористи встановили місце перебування потерпілого та організували спостереження за ним на автомобілі від будинку ОДА до місця проживання, а близько 22-ї години на першому поверсі в під'їзді будинку здійснили 18 пострілів з вогнепальної автоматичної зброї, чим завдали йому поранення, від яких останній помер у лікарні.

Таким чином, вчинений терористичний акт призвів до порушення громадської безпеки, дестабілізації суспільно-політичної ситуації та вплинув на хід виборчого процесу в одномандатному виборчому окрузі, а політичні партії відкликали своїх представників з виборчих комісій, вибори не відбулися на дев'яти виборчих дільницях, що позбавило виборців вільно здійснювати своє волевиявлення, право обирати народних депутатів України.

Обвинувальний акт за підозрою останнього фігуранта терористичної групи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт, тобто застосування зброї з метою порушення громадської безпеки, залякування населення та впливу на прийняття рішення юридичною особою – окружною виборчою комісією, що призвело до загибелі людини, за попередньою змовою групою осіб), прокуратурою області скеровано до суду.

Довідково:

Йдеться про вбивство Миколи Шкрібляка. На момент убивства Микола Шкрібляк обіймав посаду заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації, був головою Івано-Франківської обласної організації СДПУ(о). Він кандидував у народні депутати (самовисування) в Надвірнянському виборчому округу № 90. Був смертельно поранений із вогнепальної зброї 22 березня близько 22-ої години в під'їзді свого будинку на вулиці Чорновола.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: