fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Іноземці, яких засудили за зґвалтування франківської школярки, визнали статеві зносини з неповнолітньою, але не розкаялись

Іноземці, яких засудили за зґвалтування франківської школярки, визнали статеві зносини з неповнолітньою, але не розкаялись

Суспільство 14:48, 23.11, 2016

Івано-Франківський міський суд завершив розгляд та виніс вирок у справі двох іноземних студентів, громадян Йорданії, яких підозрювали у зґвалтуванні франківської школярки.

Івано-Франківський міський суд встановив, що підсудні познайомилися із потерпілою школяркою у соціальній мережі "ВКонтакте" і згодом під приводом зустрічі запрошували її до себе додому, де пригощали алкоголем та, застосовуючи фізичне насильство та погрози, вступали із нею у статеві зносини, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківського міського суду.

Суд вважає, що "до потерпілої обвинуваченими застосовувалося фізичне насильство, що полягало в умисному зовнішньому негативному впливі на організм потерпілої шляхом доведення малолітньої до стану алкогольного сп’яніння з метою попередження її опору, а у подальшому – в подоланні опору потерпілої утримуванням її рук одним із обвинувачених та утримуванням її за волосся іншим обвинуваченим".

Крім того, "статеві зносини з потерпілою вчинялися обвинуваченими також із погрозою застосування насильства, що полягало у зухвалому, грубому і настирливому домаганні вступити з нею в статеві зносини, а обстановка, що склалася (знаходилася один на один в квартирі з кожним з них, демонстрація обвинуваченими їх фізичної переваги над нею, що виражалася в їх поведінці та жестах, в тому числі киданні потерпілої на ліжко та утриманні за руки і волосся), давала потерпілій всі підстави вважати, що погрозу насильством буде реалізовано".

Суд вважає, що вина обвинувачених у скоєнні інкримінованих їм злочинів знайшла підтвердження під час судового розгляду, та кваліфікує дії одного з них за ч. 4 ст. 152 КК України як зґвалтування малолітньої, тобто статеві зносини із застосуванням фізичного насильства та погрози його застосування, а також зґвалтування малолітньої, тобто статеві зносини із застосуванням фізичного насильства та погрози його застосування, повторно; дії другого – за ч. 4 ст. 152 КК України як зґвалтування малолітньої, тобто статеві зносини із застосуванням фізичного насильства та погрози його застосування.

Крім того, суд зауважує, що під час судового розгляду один із обвинувачених вказував, що тричі мав добровільні статеві стосунки з малолітньою потерпілою, що підтвердила і потерпіла. В той же час стороною обвинувачення йому інкримінується виключно зґвалтування малолітньої школярки 29.11.2015, а статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, не інкримінуються. Відповідно до ст. 337 КПК України судовий розгляд проводиться лише стосовно особи, якій висунуте обвинувачення, і лише в межах висунутого обвинувачення відповідно до обвинувального акта.

Також суд звертає увагу, що на час вчинення злочинів обвинувачені були студентами Івано-Франківського національного медичного університету 5-го та 4-го курсу відповідно, а вік потерпілої становив тільки 13 років, а тому обвинувачені, маючи незакінчену вищу медичну освіту за спеціальністю "лікувальна справа", не могли помилятися та не усвідомлювати, що остання є малолітньою та не досягла статевої зрілості.

У судовому засіданні підсудні свою вину визнали частково, вказуючи на те, що неповнолітня франківчанка вступала із ними у статеві зносини добровільно. Жоден з обвинувачених не розкаявся у вчиненому.

Обвинувачених засуджено до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв КУРС, у грудні минулого року в Івано-Франківську студентів-арабів звинуватили у розбещенні і зґвалтуванні неповнолітніх дівчат. Керівник арабської общини в Івано-Франківську Фуад Аліві вибачився за своїх одноплеменців, причетних до скандалу із розбещенням і зґвалтуванням неповнолітніх франківчанок.

До цього франківська поліція повідомляла, що розбещена студентами-іноземцями неповнолітня франківчанка неодноразово втікала з дому і вступала в статеві стосунки добровільно.  

Історія викликала значний суспільний резонанс: громадські активісти звинувачували поліцію у бездіяльності й висловили ультиматум арабській общині Франківська.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: