fbpx

Інсулінозалежному Бурцеву львівські правоохоронці відмовились давати ліки

Суспільство 17:28, 25.09, 2017

Активіст "Руху нових сил" франківець Олександр Бурцев, який вже другий тиждень перебуває під вартою у Львові, не отримує від працівників установи інсулін, який є необхідністю для його життя.

Про це ветеран АТО, активіст Олександр Бурцев розповів під час розгляду його апеляційної скарги у Львівському суді.

Бурцев зазначив, що стан його здоров'я залежить від того, в якій годині він приймає інсулін і їжу. За час його перебування під арештом цей порядок порушується.

"Мені сьогодні взагалі не дали інсулін ні о 7, ні в 10 год. Лише о 13 год. дали. Фельдшер сказала, що не дасть інсулін, бо я мав віддати їй шприц попередній, я його викинув у сміття, бо мене про це не попередили", – зазначив Бурцев.

В залі суду Бурцев надав пояснення двох осіб, які є свідками того, що йому відмовили у наданні інсуліну.

Окрім того, адвокати Бурцева зазначили, що в їх підзахисного закінчились тест-полоски для контролю рівня цукру.

"Останню полоску використав сьогодні, і вона показала, що рівень цукру набагато вищий, ніж завжди",  заявила адвокат Коломієць.

Вона звернулась з проханням надати Бурцеву тест-полоски, аби він принаймні міг контролювати рівень цукру під час засідання. Колегія суддів у цьому відмовила.

Франківець Олександр Бурцев – єдиний заарештований на 60 днів за звинуваченням у начебто незаконному перетині державного кордону. Сьогодні в апеляційному суді розглядають його скаргу на рішення суду першої інстанції про утримування під вартою. Як повідомляв КУРС, прикарпатці зібрались у львівському суді на підтримку незаконно заарештованого активіста.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: