fbpx

Італійці у Франківську створюють "Сад галицької комуни". ФОТО

Культура 16:59, 14.08, 2017

Під час урбан-фесту "Сеанс міського сканування" закинутий простір в мікрорайоні Опришівці, що в Івано-Франківську, перетворять на колективний сад.

Над проектом перетворення закинутого місця на сад працює "Interzona", італійський колектив з Верони. Він приїхав на урбан-фестиваль "Сеанс міського сканування" до Франківська, щоби курувати воркшоп Сад галицької комуни / Ukrainian Archipelago в Опришівцях.

1

"Вони вичистили територію і створили "колективний сад" – якісь рослини взяли звідти ж, інші принесли жителі довколишніх районів чи ті, хто почув про ініціативу і вирішив допомогти. І замість пустки з чагарником створили місце, де проводять концерти, показують кіно у літньому кінотеатрі чи просто зустрічаються потеревенити про погоду", – описують досвід веронців організатори фесту.

Те саме італійці взялися робити в Опришівцях. Від сьогодні і до четверга "Interzona" буде працювати над українським "колективним садом".

Відтак франківців запрошують активно долучатися приносити квіти, саджанці або подавати ідеї, як може виглядати цей клаптик простору. Якщо не для концертів та кіно, то для дітей та публічного простору, якого так не вистачає мікрорайону Франківська.

Зацікавлені можуть звертатися до кураторів: 
Наталя Вишневецька – 067 463 02 85
Христина Чебаненко – 066 304 43 03, 063 034 87 15

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: