fbpx

В Івано-Франківську дачники виступають проти забудови біля Бистриці Надвірнянської

Суспільство 11:07, 02.07, 2015

В Івано-Франківську продовжуються громадські слухання у мікрорайонах щодо внесення змін у генеральний план міста. Вчора, 1 липня, у приміщення ЗОШ №22 говорили про долю садового товариства "Бистриця Надвірнянська".

Нагадаємо, ще на початку квітня в Івано-Франківську відбулися громадські слухання щодо розроблення детального плану частини цієї території. Ініціювали слухання підприємці (ТОВ "Газоілсервіс" та власник готельно-ресторанного комплексу "Легенда"), які викупили окремі дачні ділянки першої лінії та планують там спорудити об'єкти придорожнього сервісу та будівлі громадського призначення.

На засідання прийшло кілька сотень франківців. Мешканці одностайні у голосуванні: на місці їхнього садового товариства можуть бути тільки сади чи дачі. Жодних інших споруд там бути не може, пише ГК.

"Я б хотіла, щоб в міській раді були нормальні люди, які приймали людські рішення, – виступила франківчанка Марта Когутяк.  Але "Свобода", яка використала ідею наших батьків, прийшовши до влади, зробила дерибан в комунальній системі, нав’язала своє ЄРЦ, а тепер нав’язує, щоб зелені легені міста, які йдуть вздовж річки, були забудовані".

Врешті мешканці одноголосно голосують за рішення з трьох пунктів. Перше  не змінювати призначення земельних ділянок садового товариства. Друге   вказати в генплані територію розміром 68,86 га як територію товариства. І третє – залишити територію садового товариства "Бистриця Надвірнянська" територією дач та садів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: