fbpx

Івано-Франківськ хочуть перетворити на європейську столицю танців

Стиль життя 13:12, 28.04, 2015

29 квітня, у Всесвітній день танців, в Івано-Франківську на Вічевому майдані розпочнеться масштабне танцювальне дійство Open Dance Day.

Близько 200 танцюристів представлять різноманітні хореографічні композиції та хореографічні школи Івано-Франківська.

Серед танців, які зможуть побачити глядачі, як всесвітньовідомі сальса чи хіп-хоп, так і абсолютно нові для України, як лінді хоп (своєрідний вид свінгу, який виконується під джаз; це соціальний танець без жодних вікових обмежень учасників).

За словами організатора заходу, представника студії сучасних танців "MixStyle" Ігоря Крицака, Франківськ щороку піднімає свій танцювальний рівень.

"Ми хочемо бути столицею спорту, столицею активностей і танцювальних заходів. Ми хочемо, щоб Європа приїжджала до нас, а не ми до них. В нас дешево, в нас є гори, чудове свіже повітря. В нас гривня, а не євро. Їдьте до нас і ми створимо всі умови", – зазначив Ігор Крицак.

Охочі зможуть повчитись танцювальних па на майстер-класах, які проводитимуться під час Open Dance Day.

Організатори зазначають, що дійство спрямоване перш за все на популяризацію танців, щоб молоде покоління бачило і розуміло, що Франківськ нічим не поступається навіть світовим школам танців і цьому виду "спортивного мистецтва" можна навчитись не виїжджаючи за кордон.

Початок о 17 годині. Організатори закликають не лякатися жодних погодних умов, адже на Open Dance Day буде тепло.

Наступний заплановане масштабне танцювальне дійство – це презентація танцю міста. Попередньо планується його станцювати 20 або 21 червня. Також цього року на Прикарпатті планується організація танцювального табору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: