fbpx

Івано-Франківськ перетворився на "Секод-хенд стріт" – комунальники воюють з рекламою

Політика 08:51, 21.05, 2014

Протягом останніх місяців на фасадах будинків у центрі Івано-Франківська побільшало незаконної зовнішньої реклами. Іноземні партнери, через засмічення зовнішньою рекламою, називають Франківськ «Секонд-хенд стріт».

Останнім часом в Івано-Франківську почастішали випадки розміщення на фасадах будинків незаконної реклами. Про це кореспонденту КУРСу повідомила керівник комунального підприємства «Рекламно-інформаційний сектор» Вікторія Шахоріна. За її словами, протягом Революції гідності Франківськ перетворився на суцільну рекламну вивіску.

Проблемними чиновник називає вулиці Коновальця, Чорновола і Мазепи. Спочатку підприємцю надсилають вимогу і надають термін її виконання — 7 днів. Потім перевірять. Якщо вимога не виконана, приймається рішення виконкому про демонтаж. Коли рішення виконкому прийнято, працівники комунального підприємства надсилають одержувачу рішення і повідомляють дату проведення демонтажу з проханням бути на місці для того, щоб підписати документ. Правда, не всі підприємці погоджуються на демонтаж реклами. А інколи доходить і до бійки.

«За зимовий період, коли була революція, появилося стільки реклами на фасадах, скільки не було до цього у Франківську за весь період нашої діяльності. З одного боку, це можна пояснити певним падінням рівня продажів. Підприємці викручуються, як можуть. Але, з іншого боку, ми відстоюємо законність, євроінтеграцію. У Європі це шалені санкції, це шалені штрафи. Ми декларуємо наше бажання іти в Європу, демонструємо патріотизм. В результаті що ми робимо? Смітник. Засмічуємо наше місто і кричимо, що будуємо Україну. Приїжджають гості з Європи і кажуть: «Секонд-хенд стріт». А там були будинки нереальної краси! Скоро знову буде демонтаж. Знову купа погроз. Але щоби уберегтися, ми ведемо фото- і відеофіксацію», — говорить Вікторія Шахоріна. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: