fbpx

Івано-Франківськ стає безбар'єрним. ФОТО

Суспільство 12:04, 06.06, 2016

Цьогоріч в Івано-Франківську створюють безбар'єрне середовище для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Після проведення у місті акції "Чиновник у візку" міський голова Руслан Марцінків особисто ініціював збільшення фінансування цієї програми на 1 млн грн.

У департаменті житлової, комунальної політики та благоустрою затвердили перелік з 45 об’єктів, які першими облаштують для осіб з інвалідністю. Вони розташовані переважно у центральній частині міста, але, як запевняє міський голова, це лише початок комплексної роботи.

Процес реконструкції пішохідного переходу на розі вул. Галицька – Василіянок Руслан Марцінків перевірив особисто. До нього приєднались люди, для яких, власне, й облаштовують дорогу, аби пересвідчитись, що нововведення відповідають необхідним нормам.

На жаль, в Івано-Франківську мало пішохідних переходів до цього були оснащені відповідними спусками. Тому тут понижують рівень тротуару до дороги задля комфортного переміщення людей з інвалідністю. Як зазначили у департаменті ЖКПБ, в усі наступні ремонтні проекти ці норми закладатимуть за замовчуванням.

"Після акції "Чиновник у візку" на собі відчув, що місто не пристосоване для людей з обмеженими фізичними можливостями. Тому збільшення фінансування на такі цілі було необхідним. Усього одночасно зробити не можемо, але розпочали з основного – середмістя. І роботи триватимуть систематично. У цій програмі не лише облаштовуємо переходи. Заплановані також пандуси до будинків, громадські вбиральні та громадський транспорт, пристосований для осіб з інвалідністю", – розповів Руслан Марцінків.

Думками стосовно робіт поділився й інвалід 1-ї групи, громадський активіст, представник Національної асамблеї інвалідів України Микола Макар. Він запевнив, що усі кошти, виділені на програму, контролюватимуться. У громадській організації, що лобіює інтереси людей з обмеженими фізичними можливостями, вони розробили перелік об’єктів першої необхідності. Тоді ознайомилися зі списком, створеним комунальниками. У результаті дійшли згоди і затвердили кінцевий план робіт.

Вартість реконструкції одного переходу – близько 10 тис. грн. Тому зійшлися на найбільш потрібних 45 елементах. Як довгострокова перспектива – очікуємо Івано-Франківськ, комфорт якого буде доступний кожному.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: