fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Економіка
  • На ІІ Міжнародному форумі "Партнерство та Перспектива" засвідчили високу інвестиційну привабливість Івано-Франківська

На ІІ Міжнародному форумі "Партнерство та Перспектива" засвідчили високу інвестиційну привабливість Івано-Франківська

Економіка 10:44, 13.10, 2016

В межах ІІ Міжнародного інвестиційно-економічного форуму "Партнерство та Перспектива" в Івано-Франківську міський голова Руслан Марцінків отримав кілька знаків інвестиційної привабливості міста.

Представник рейтингового агентства “Кредит-Рейтинг” вручив міському голові Франківська Руслану Марцінківу “Сертифікат рівня інвестиційної привабливості за Національною шкалою”.

Нагадаємо, у вересні на засіданні Рейтингового комітету агентства “Кредит-Рейтинг” було прийняте рішення про оновлення рівня інвестиційної привабливості міста Івано-Франківська – у 2016 році його оцінили на рівні uaINV4+, що означає “високий рівень інвестиційної привабливості за Національною шкалою”. Відповідно до такого означення, місто характеризується високим рівнем привабливості для здійснення інвестицій порівняно з іншими. Чутливість вкладень до інвестиційних ризиків є низькою.

Після вручення сертифіката відбулося підписання Меморандуму про партнерство та співпрацю Івано-Франківської міської ради та Програми розвитку Огранізації Об’єднаних Націй.

“Ми працюємо в усіх областях України. З 2015 року підсилити роботу з муніципалітетами у сфері створення “розумних міст” і створення ОСББ. Збільшили фінансову допомогу з 35 млн доларів у 2015 році до 70 млн у 2016 році, відтак нею скористалися 350 ОСББ, ще 450 ми допомогли об’єднатися”, – розповіла про специфіку співпраці з українськими містами до 100 тисяч населення представниця ПРООН Тетяна Кудіна.

За її словами, співпраця з Івано-Франківськом тримає давно і представники Програми ніколи нею не були розчаровані.

“Цього року Парламентська асамблея Ради Європи внесла нас у п’ятірку кращих міст Європи. В Івано-Франківську працює 3300 економічно активних підприємств. Франківськ – місто дрібного і середнього бізнесу. Малий бізнес – це наша гордість. У нас один з найкращих показників темпів розвитку малого бізнесу в Україні”, – виступив перед учасниками форуму Руслан Марцінків.

“У нас є 32 вільні земельні ділянки, 39 вільних виробничих площ для організації та розміщення бізнесу, забезпечуємо оперативну реєстрацію”,  озвучив пропозиції для інвесторів міський голова Франківська. 

“Забезпечуємо інфраструктуру, беремо на себе оформлення юридичних моментів реалізації інвестиційних проектів. Всіляко обмежуємо наших інвесторів від контролюючих організацій – щоби ті не заважали в роботі”,  вказав у виступі перед інвесторами під час вчорашнього Форуму партнерських міст, що був частиною ІІ Міжнародного інвестиційно-економічного форуму, заступник міського голови Богдан Білик. 

Читайте: Електронна черга до лікаря, біогаз зі сміття: у Франківську на інвестиційному форумі шукають партнерів​

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: