fbpx

Івано-Франківська бригада тактичної авіації визнана однією з найкращих

Суспільство 19:00, 22.07, 2017

У Львові на базі повітряного командування "Захід" підбито підсумки діяльності Повітряних Сил Збройних Сил України за перше півріччя 2017 навчального року.

Командувач Повітряних Сил генерал-полковник Сергій Дроздов зазначив, що метою заходу є оцінка стану і готовності Повітряних Сил до виконання завдань за призначенням, враховуючи сучасні виклики та загрози.

Під час діалогу основний акцент робився на впровадження передового досвіду в практику діяльності військ та уточнення завдання на наступне півріччя.

Аналіз виконання завдань бойового чергування показав, що за півроку чергові сили з протиповітряної оборони переводили в готовність №1 понад тисячу разів. За одну добу в середньому чергові сили виявляють та проводять до 1300 повітряних цілей. Порушень порядку використання повітряного простору України за перше півріччя виявлено майже 13 тисяч, з них абсолютна більшість – 99,65% – в повітряному просторі над територією тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Із позитивної динаміки відзначили наявність бойового досвіду у значної кількості військовослужбовців, активізацію заходів бойової підготовки, у тому числі у взаємодії з силами та засобами інших видів військ Збройних Сил України, поступове оновлення озброєння та військової техніки та підтримку діяльності військ цивільним населенням. Одним із найрезультативніших заходів з бойової підготовки було визнано льотно-методичний збір на аеродромі Луцьк, під час якого було підготовлено до ведення бойових дій по наземних цілях близько трьох десятків екіпажів бомбардувальної та винищувальної авіації, а також вертольотів.

Серед найкращих частин авіації за результатами півріччя командування Повітряних Сил відзначило бригади тактичної авіації Івано-Франківська та Миргорода. Серед частин протиповітряної оборони першими стали дві зенітні ракетні частини, що представляють повітряні командування "Південь" та "Схід". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: