fbpx

Івано-Франківська міська рада реорганізувала КП "ЄРЦ" і подвоїла статут підприємства – до 75 млн грн

Політика 13:07, 25.12, 2015

Попри застереження громадськості і зауваження депутатів більшість у міській раді проголосувала за перейменування КП "ЄРЦ" і подвоєння статутного фонду.

Івано-Франківська міська рада затвердила зміни до статуту комунального підприємства "Єдиний розрахунковий центр". 

Міськрада перейменувала "ЄРЦ" на "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія" та поповнила статутний фонд цього підприємства до 75 млн гривень.

Представляючи проект рішення, директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак відзначив, що такі нововведення дадуть можливість використовувати бюджетні кошти для ремонту будинків, які не перебуватимуть на балансі правонаступника "ЄРЦ".

"З одного боку, це буде управляюча житлова компанія, з іншого – інвестиційна компанія, яка інвестуватиме кошти у житловий фонд",  доповів Смушак.

Кошти, які міськрада вносить у статутний фонд, обіцяють витратити на утеплення будинків. Голова фракції "Самопоміч" Ірина Кулинич запропонувала відкласти це питання на довивчення, оскільки у статуті нової управляючої компанії не прописали її відповідальність.

Не квапитися із прийняттям рішення закликали і представники громадськості.

"Ми колись вже проковтнули пігулку від "ЄРЦ", загорнуту в золоту обгортку",  сказала голова ради голів будинкових комітетів та ОСББ при міському голові Ольга Бачинська.

Попри застереження громадськості та деяких депутатів, міськрада затвердила рішення 26 голосами.

Як повідомляв КУРС, фракція "УКРОП" у міськраді вимагала витратити мільйони, заплановані на "ЄРЦ", на надбавки для вчителів

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: