fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Івано-Франківська обласна рада підтримала звернення націоналістів з вимогою продовжити земельний мораторій

Івано-Франківська обласна рада підтримала звернення націоналістів з вимогою продовжити земельний мораторій

Політика 11:35, 30.06, 2017

Сьогодні на сесії Івано-Франківської обласної ради депутати розглянули звернення націоналістичних сил області до Президента, Верховної Ради, Кабміну щодо врегулювання соціально-економічної ситуації в країні.

Як писав КУРС, перед сесією представники націоналістичних організацій "Національного корпусу", "Правого сектору" та "Свободи" провели мітинг під стінами ОДА

Чотири основні вимоги: продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, підписання Закону про амністію учасників АТО, припинення "тарифного геноциду" та націоналізації російського капіталу в Україні.

Заслухавши звернення, депутати поділилися думками з цього приводу.

Депутат від "Батьківщини" Василь Гладій зазначив, що облрада вже приймала відповідні звернення стосовно двох вимог зі згаданих. 

"Ті процеси з рейдерства землі, які починаються в нашій області, свідчать, що наші кроки були правильні – прийняли звернення про мораторій на продаж землі. Про несправедливі тарифи – зверталися про приведення у відповідність до доходів громадян. Так само минулого року приймали звернення про націоналізацію російського капіталу. Не можемо фінансувати агресора. Безумовно, підтримуємо і четверту вимогу про амністію учасників АТО, які в ув’язненні. Закликаємо підтримати звернення інші фракції. Зауважу, що ми не підтримуємо теперішню політику Президента", – заявив Гладій.

Член фракції БПП "Солідарність" Іван Приймак назвав звернення "варениками з вишнями і пельменями зі шкварками в одній мисці".

Член ВО "Свобода" Михайло Іваночко зазначив, що його фракція підтримує звернення в повному обсязі.

Представник БПП Роман Ткач зауважив, що 75% сказаного в зверненні  правда.

"Шукав в інтернеті, чому не підписує Порошенко закон про амністію. Підтримую цю вимогу. Але як фахівець закликаю: не ставтеся так легко до землі, до того, що не є ваше. Що ви зібрали тут все в одне? Не можна так, хлопці, робити. Об'їхав в 2012 році всю Україну  ніхто з власників паїв не готовий продавати свої паї. А сьогодні просто підхопили гасло "не продаємо землю". У нас є 6 млн власників земельних паїв, мільйон вже померли, власність не переоформлена, землю продають підпільно. Не можна вихоплювати це гасло і з ним бігати",  сказав Ткач.

Михайло Королик від ВО "Свобода" заявив: "Земля  це величезний подарунок нам. Діди віддали за неї життя, не можна віддавати її в чужі руки, не можна робити це під час війни. Прошу підтримати звернення, яке ми підготували".

Керівник Цивільного Корпусу АЗОВ Івано-Франківська Сергій Сивачук пояснив, що для мітингувальників питання у зверненні надзвичайно важливі.

"Непідготовлене та необґрунтоване запровадження ринку землі в Україні дозволить розпродати землю за ціною, що не відповідає ринковій вартості, приведе іноземні холдинги. Водночас в нашій державі наявна значна частка майна країни-агресора. Цілком справедливим та рішучим кроком була би симетрична політика щодо держави-агресора. Кошти могли би спрямувати на запровадження ринку землі і зменшення тарифів",  сказав Сивачук.

Голова облради Олександр Сич зазначив, що як політик він проти запровадження вільного ринку землі.

"Соцопитування кажуть, що тільки 11% українців на референдумі готові підтримати продаж землі. Вважаю себе державником, вважаю, що запровадження механізму розпродажу української землі є демонтажем української держави",  заявив Сич. 

54 депутати із 68 зареєстрованих проголосували "за".

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: