fbpx

Івано-франківські ОСББ та БК не змогли реалізувати у 2015 році все заплановане через місцеві вибори

Суспільство 17:31, 18.12, 2015

Сьогодні в Івано-Франківську відбулася зустріч представників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних комітетів.

На зустріч завітав міський голова Руслан Марцінків. Він подякував їм за важку працю та відзначив, що саме такі будинки виглядають чистішими та охайнішими, ніж ті, де мешканці не зорганізовані.

Він подякував за працю та вручив грамоти керівникам деяких будинкових комітетів.

Громада пропонує змінити формат спілкування з владою, щоб остання "чула голос громади не через вікно, а прямо у залі МВК".

Марцінків пообіцяв зустрічатися з головами ОСББ та ЖБК раз на місяць та обговорювати їхні питання.

Голова ради голів будинкових комітетів і об’єднань співвласників багатоквартирних будинків при міському голові Ольга Бачинська зазначила, що протягом цього року члени ради проводили численні зустрічі з фахівцями управлінь виконавчого комітету та висловили їм усі свої зауваження.

"Частково щось із запланованого вдалось виконати, щось не вдалось, але не з нашої вини. Цей рік був такий, що всі готувались до виборів. Тому плідної роботи, якої ми хотіли, в нас, на жаль, не відбулося, але думаю, що ми надолужимо. Люди у нас активні, обізнані, ініціативні, грамотні. Це говорить про те, що громада в місті Івано-Франківську самоорганізована", – зазначила Ольга Бачинська.

Вона також запропонувала створити філію ВГО "Асоціація сприяння самоорганізації населення" в місті Івано-Франківську. Це приверне до мешканців міста увагу іноземних партнерів.

Директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак роз’яснив присутнім зміни, пов’язані із новим законодавством, що вступає в силу з 1 липня 2016 року, зокрема щодо зняття будинків з балансу балансоутримувача та визначення управителя, який обслуговуватиме будинок (ЄРЦ, Дирекція замовника та ряд приватних ЖЕКів). Список управителів обіцяють розмістити на сайті МВК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: