fbpx

"Теплокомуненерго" позичить 10,8 мільйонів євро на модернізацію системи теплопостачання

Економіка 20:20, 21.01, 2016

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть кредит ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" у розмірі 10,8 млн гривень реконструкцію та модернізацію системи теплопостачання обласного центру.

За ці гроші у місті модернізують п’ять котелень, встановлять котли, що працюватимуть на альтернативних видах палива, потужністю 5 мВт та понад 150 індивідуальних теплових пунктів.

Про це повідомив директор ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" Василь Рущак на засіданні комісії депутатській з питань житлово-комунального господарства.

"Це робиться для того, щоби покращити якість послуг, зменшити споживання енергоносіїв та зменшити втрати у мережах. І таким чином мешканці мікрорайонів, де будуть встановлені котли на альтернативі, мають змогу круглорічно отримувати послуги з гарячого водопостачання", – сказав Рущак

З кредитних коштів 3,6 млн гривень – це грантові кошти, які не треба повертати.  Вони виділяються на впровадження обладнання, яке буде працювати на альтернативних видах палива та на встановлення теплових пунктів.

За словами Василя Рущака, підприємство вже розробило план освоєння коштів та провело тендер на три об’єкти. Щоб отримати кредит, на наступній сесії міськрада має уповноважити міського голову укласти угоду про призначення процесуального агента. Тобто Руслан Марцінків має підписати договір з брокером, який надаватиме юридичний супровід проекту.

"Він буде в Лондоні, і у випадку правових колізій буде відстоювати наші інтереси",  розповів директор "Івано-Франківськтеплокомуненерго".

Підприємство до отримання кредиту має сплатити за юридичний супровід 74 тисяч і євро і після того зможе отримати перший транш кредиту. Освоїти кошти тепловики мають за три роки, а повернути кредит – протягом восьми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: