fbpx

Івано-Франківську центральну міську клінічну лікарню утеплили на 4,5 мільйони гривень. ФОТО

Здоров'я 14:21, 22.08, 2016

За співфінансування міської влади та німецького фонду "GIZ" в Івано-Франківській ЦМКЛ втілили проект з енергозбереження.

Матеріали для утеплення медзакладу закупив німецький фонд. За словами міського голови Руслана Марцінківа, домовленості з іноземними партнерами мала ще попередня влада, але не могла виконати зобов’язань щодо співфінансування. Цього року місто виділило 2,75 млн гривень на втілення проекту з енергоефективності у ЦМКЛ. У подальшому за цією ж методикою співфінансування з міського бюджету німці готові допомагати з утепленням й інших медзакладів міста.

"Особливістю цього проекту є те, що ми не могли рухатися далі, залучати нові кошти, поки ми не виконаємо цей проект. Зараз він вже реалізований. У вересні, я думаю, що ми підпишемо угоду і перейдемо до інших лікувальних закладів виконувати таку ж роботу", – зазначив Руслан Марцінків.

За прогнозами, цей проект самоокупиться за три роки.

"Я думаю, що це далекоглядність і наше майбутнє життя, – зазначив головний лікар Тарас Масляк. – Ми бачимо, як зросла ціна на газ, а для таких структур, як лікарні та школи, вона все більше і більше буде рости. Ми це попередили. Щоб не викидати марно гроші на газ, а потім їх краще витратити на покращення матеріального стану нашої лікарні, ми зробили утеплення".

Загалом утеплення обійшлося у 4,5 мільйони гривень – минулого року утеплили хірургічний корпус, а цьогоріч – відділення консультативної поліклініки. У планах утеплення останнього 5 корпусу.

Руслан Марцінків також пообіцяв цього року облаштувати тротуари по вулиці Мазепи, де знаходиться лікарня.

Загалом на заклади охорони здоров’я з міського бюджету цього року додатково виділили майже 10 мільйонів гривень. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: