fbpx

Івано-Франківський Карітас запрошує на виставку художніх робіт неповносправної молоді

Суспільство 10:51, 03.12, 2016

5 грудня о 14.00 год. у виставковій залі Обласної організації Національної спілки художників України відбудеться відкриття виставки художніх робіт дітей та молоді з особливими потребами "Створюємо зміни разом – творчі та відкриті".

Арт-терапія – це один із проектів Карітасу України, де вже є певний досвід роботи в цьому напрямку. Поезія, музика, театр – усе це величезний інструмент реабілітації і соціалізації людей з особливими потребами. Мистецькі майстер-класи, виставки робіт чи маленькі поетичні зустрічі є свідченням того, що творчість людей з інтелектуальною недостатністю сприяє особистому зростанню, відкриває їхні таланти та об’єднує серця багатьох людей. Арт-терапія допомагає позбавлятися стереотипів, які суспільство вбачає у неповносправній молоді. З її допомогою люди з особливими потребами розквітають, як квіти, демонструючи весь свій творчий потенціал.

В Івано-Франківському Карітасі понад 40 вихованців Центру дозвілля та соціальної адаптації взяли участь у арт-проекті. Протягом трьох місяців під керівництвом викладача з малювання Івана Боднарчука вони намалювали понад 100 робіт. Кожна з них особлива, адже демонструє бачення світу дітьми та молоддю з особливими потребами, їх переживання та відчуття, які вони передали за допомогою фарб, що є особливо цікавим та цінним.

Виставка “Створюємо зміни разом – творчі та відкриті” триватиме до 11 грудня 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: