fbpx

Івано-Франківський міський суд перейматиме канадський досвід

Суспільство 10:21, 07.11, 2016

У рамках підтримки судової реформи в Івано-Франківському міському суді розпочався семінар за участю канадсько-української делегації, де обговорять новий спільний 5-річний проект, присвячений розвитку комунікацій з судами.

За підтримки Управління міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади Івано-Франківську область вибрано пілотною у західному регіоні нашої держави для реалізації цієї програми.

Семінар проводитиметься на базі Івано-Франківського міського суду протягом 7-9 листопада.

"Хотілося, щоб не говорили, які є проблеми, а шукали шляхи їх вирішення", – зазначив голова Івано-Франківського міського суду Тарас Антоняк.

Слово взяв і голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук:

"Довіра до судовоі системи є базовою ознакою будь-якої демократичної країни світу. На жаль, в Україні з часів незалежності ця довіра досягла критичної точки. Сподіваюся, що досвід канадських колег дасть можливість суддям, журналістам, громадськості, рухатися вперед".

Міський голова Руслан Марцінків додав, що спільний з канадськими партнерами проект дасть можливість повернути довіру до судів і суддів.

"Я є прихильником обраності суддів, тому що саме це дозволить їм повернути довіру,  сказав мер. – Івано-Франківський міський суд розглядає найбільше справ і працює ефективно, тому залишається їм подякувати".

Руслан Марцінків також подякував канадцям, що обрали як пілотний проект саме Івано-Франківський міський суд.

Іноземні гості також звернулися до присутніх. Щоправда, синхронний переклад змогли чути лише ті учасники семінару, у яких були навушники. 

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: