fbpx

Іванофранківці масово скуповують сіль

Суспільство 16:11, 03.07, 2014

На івано-франківських ринках та у торгових центрах ажіотаж на сіль. Деяким продавцям вдається спекулювати на "сольовій паніці".

Покупці кинулись масово скуповувати сіль через чутки, що завод "Артемсіль" нібито підірвали і вже незабаром придбати цей продукт буде неможливо. Продавці ж кажуть, що основна проблема – це масова паніка.

"Якщо я вчора замовила сіль, то сьогодні приїжджає машина і привозить замовлення. Скільки би не замовила – розбирають за п’ять хвилин, причому беруть одразу по кілька пачок. А потім весь день люди ходять та питають, чи є сіль", – розповідає продавець.

Особливий попит саме на "Артемсіль". Якщо раніше ціна однієї упаковки була в межах 2 грн, то сьогодні, якщо пощастить, її можна придбати за 3 – 3,50 грн. Хоча є випадки, коли продавці зранку дістають прибережену сіль з-під прилавків та викладають за ціною 8 грн. А люди все одно купують. Сіль інших виробників вартує від 4 грн і дорожче, її у торгових точках не бракує.

За словами підприємців, через такий ажіотаж проблеми із закупівлею солі таки є. Склади потроху опустіли. Чекають на нову велику партію з Донеччини.

Виробник – завод "Артемсіль" продовжує працювати. У прес-службі підприємства інформацію про підрив спростували, зазначаючи, що працюють у звичайному режимі.

"Активізація споживчого попиту дає підставу вважати, що підприємство і надалі працюватиме в хорошому ритмі, відвантажуючи сіль нашим українським і зарубіжним партнерам. Для ефективнішої роботи з початку липня на двох рудниках "Артемсолі" вже організований тризмінний режим, а на ділянки з розфасовки і затарювання солі прийняті тимчасові працівники.

Що стосується подачі залізничних вагонів, то ситуація тут також стабільна. Відзначимо, що всі виробничі одиниці підприємства забезпечені необхідною кількістю рухомого складу для відвантаження солі.

Таким чином, керівництво і трудовий колектив ГП "Артемсіль" докладають всі зусилля для того, щоб повністю задовольнити збільшений споживчий попит», – інформує прес-служба заводу.

Вже за кілька днів на прилавках івано-франківських ринків та торгових центрів знову буде багато солі улюбленого виробника. Продавці очікують, що тоді ж і спаде попит.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: