fbpx

Іванофранківці переплатили за тепло у першому півріччі 2014 року

Суспільство 09:43, 02.09, 2014

За підсумками І півріччя 2014 року населення Івано-Франківська найбільше сплатило за послуги теплопостачання. Рівень оплати за інші компослуги залишається стабільним в порівнянні з минулим роком.

Про це на нараді у міського голови доповів заступник директора – начальник управління планування та реформування Департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Ігор Сенчук.

Він зазначив, що цьогорічний показник сплати за спожите теплопостачання станом на 1 липня склав 106,5% для КП "Теплокомуненерго", 108,7% – ТОВ "Станіславська теплоенергетична компанія". Порівняно з минулим роком споживачі СТЕКу сплатили за послугу на рівні минулого року, а в ТКЕ – показник оплати зріс на 7%. Тож населення, окрім сплачування поточних рахунків, погашало заборгованості за попередні періоди.

Стабільним залишається рівень оплати за водопостачання та водовідведення. За І півріччя 2014 року він склав 97,1%, тобто знизився на 1,7% порівняно з минулим роком.

На 0,5% знизився рівень оплати за послуги з утримання житла перед КП "Єдиний розрахунковий центр".

"Тут варто зазначити, що специфіка тарифу в місті Івано-Франківську така, що в нас включені в тариф поточні капітальні ремонти. Тому, якщо врахувати, що населення оплачує окремо комунальному підприємству дольову участь у ремонтах, яка перевищує 100%, то загальний показник оплати перед КП "ЄРЦ" буде становити 96%. Позитивна динаміка росту цього показника в "ЄРЦ" зберігається", – зазначив Ігор Сенчук.

КП "Дирекція замовника", яке обслуговує гуртожитки, отримує платежі від споживачів на рівні 93,1%.

Вивезення твердих побутових відходів залишається на задовільному рівні. У найбільшого виконавця – "АТП-0928" показник сплати за послуги зріс на 4% у порівнянні з минулим роком і становить 90%. Натомість у іншого перевізника цей показних зменшився приблизно на 5% і становить 82%.

З енергоносіями та постачанням газу ситуація складніша – борги населення поступово зростають. Серед позитивних тенденцій – комунальні підприємства все ж оплачують 100-відсотково рахунки за спожиті у І півріччі послуги.

"Незважаючи на таку складну ситуацію в державі, рівень оплати населення за комунальні послуги є стабільно високим і коливається в межах 1-2 %", – підсумував Сенчук. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: