fbpx

Іванофранківці зможуть платити тільки за спожите тепло

Суспільство 09:53, 03.10, 2014

Індивідуальний лічильнік тепла у квартирі/будинку найкраще встановлювати у парі із терморегуляторами на батареях. Це дозволяє дійсно платити тільки за те, що споживаєш, і економити на власний розсуд. Регулювати температуру у приміщенні, де встановлені терморегулятори, можна не відкриттям вікон, а подачею тепла до батареї.

Економія – 10-25%. Вартість – 1000 грн на 1 батарею. Час – 1 тиждень.

Для цього потрібно придбати терморегулятори за кількістю батарей, повідомити про встановлення балансоутримувача будинку (ЖЕК, ОСББ, товариство) та найняти підрядника для встановлення терморегуляторів.

Як зробити:

1. Вибрати і купити терморегулятори на ті батареї, які ви бажаєте регулювати.

2. Домовитися із балансоутримувачем на відключення стояка системи обігріву.

3. На цей час викликати спеціалізованого підрядника для встановлення регуляторів. Він зіллє воду із батареї, відріже частину труби, що подає гарячу воду до батареї, і вмонтує у трубу терморегулятор.

4. Тепер плата нараховуватиметься лише за реально спожите цим приміщенням тепло і можна економити на власний розсуд.

Установку терморегуляторів має робити професіонал, що знається на нюансах системи опалення. Наприклад, так звані "однотрубні" системи (в яких радіатори на стояку підключені послідовно) повинні мати на кожному радіаторі з терморегулятором "замикаючу ланку", що дозволить теплоносію циркулювати в системі, якщо один із терморегуляторів повністю "закриє" радіатор. Інакше одна квартира може відключити весь стояк. Бувають терморегулятори для одно- та двотрубних систем опалення. Це необхідно врахувати під час покупки.

Температура нижче 16 градусів у житлових приміщеннях не допускається, оскільки це може призводити до виникнення конденсату на стінах, вікнах підлозі і цим знижувати термін експлуатації будівлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: