fbpx

Іванофранківців запрошують застрахуватися у лікарняній касі

Здоров'я 09:28, 06.12, 2016

В Івано-Франківську лікарняна каса була створена чотири роки тому. За цей час за її допомогою пролікувалось понад тисячу мешканців міста.

Про це доповів сьогодні на оперативній нараді в МВК головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.

Він зазначив, що лікарняна каса є прототипом страхової медицини. Її членами можуть бути громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають на території України легально. Дітей приймають у лікарняну касу за заявками батьків.

Щоб вступити у лікарняну касу, потрібно написати заяву на вступ та сплатити вступний внесок у розмірі 55 грн. Щомісячний внесок – 35-77 грн. Дітей приймають у лікарняну касу без вступного внеску і щомісячно вони сплачують по 35 грн.

"За час існування у лікарняної каси понад 3000 членів. Протягом 2013-16 років каса профінансувала лікування понад 1000 членів на суму понад 1,5 млн грн. В основному членами лікарняної каси є працівники медицини, – розповів Тарас Масляк. – Лікування надається і фінансується не тільки у закладах Івано-Франківська, угоди укладені з установами нашої області та закладами по Україні. З лікарняної каси не фінансуються стоматологічні послуги, венерологія, наркоманія та косметична медицина".

Він запросив усіх вступити у лікарняну касу.

"50 грн у місяць – це не відчутна сума, а коли людина потрапляє на лікування з пневмонією чи ще чимось, то це вже відчутно. Для прикладу, операція на апендикс виходить 2000 грн, а лікарняна каса дозволяє покрити ці витрати. Це дуже вигідно і якщо пацієнт поступає у заклади Івано-Франківська, то є можливість перебування у більш комфортних палатах. Це дуже вигідно для працівників бюджетної сфери, у яких низькі зарплати", – додав Тарас Масляк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: