fbpx

Кабмін затвердив нові норми споживання газу для населення

Суспільство 16:55, 23.03, 2016

Кабмін встановив норматив у 4,4 кубічних метра на одну особу на місяць для домогосподарств лише із газовою плитою.

Підприємства газопостачання почали виставляти домогосподарствам, у яких немає приладів обліку, підвищений тариф з розрахунку 6 кубічних метрів газу на одну особу на місяць для домогосподарств лише із газовою плитою та 18 кубометрів на особу на місяць із газовою плитою та колонкою. Уряд ухвалив постанову, якою встановлює норматив у 4,4 та 14 кубометра відповідно, передає КУРС із посиланням на прес-службу Кабміну.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від підприємств газопостачання негайно перерахувати норматив і повернути громадянам кошти. 

Глава Уряду повідомив, що отримав звернення громадян щодо завищення тарифів підприємствами газопостачання. Протягом останнього часу громадянам, у яких немає газових лічильників, підприємства газопостачання почали виставляти підвищений тариф – з розрахунку 6 кубічних метрів газу на одну особу на місяць для домогосподарств лише із газовою плитою та 18 кубометрів на особу на місяць із газовою плитою та колонкою.

"Це суперечить постанові Кабінету Міністрів, ухваленій минулого року. Але суд скасував рішення Уряду, і таким чином зараз підприємства щодо газопостачання прийняли відповідні рішення", – наголосив він.

"У залежності від домогосподарства, це від 195 до 1800 гривень за період опалювального сезону, які незаконно хочуть отримати з громадян країни і зарахувати до доходів облгазів",  підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк запропонував Урядові, зважаючи на те, що вища судова інстанція скасувала попереднє урядове рішення, за невідкладною процедурою ухвалити постанову, якою встановити норматив у  4,4 кубічних метра на одну особу на місяць для домогосподарств лише із газовою плитою та 14 кубометрів на особу на місяць із газовою плитою та колонкою – як обраховано Міністерством енергетики та вугільної промисловості і НКРЕКП.

Уряд ухвалив відповідну постанову.

Прем’єр-міністр звернувся до газопостачальних підприємств: "Рішення про нарахування нормативу 6 кубічних метрів не відповідає постанові Кабінету Міністрів, тобто є незаконним… Я вимагаю негайно перерахувати (нормативи) і повернути людям кошти",  підкреслив Арсеній Яценюк.

Уряд також дав протокольне доручення Міністерству енергетики та вугільної промисловості України в тижневий строк розробити та затвердити порядок перерахунку нормативів споживання газу за період дії скасованої судом постанови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: