fbpx

Кабмін змінив правила розрахунку субсидій

Економіка 09:50, 20.08, 2017

На новий опалювальний сезон при розрахунку розміру субсидії будуть враховані доходи громадян за I і II квартал 2017 року

Кабінет міністрів України вніс зміни у програму житлових субсидій, змінивши період доходів громадян для розрахунку субсидій та соціальні нормативи на газ.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду, інформує Главком.

На новий опалювальний сезон 2017-2018 рр. – з 1 жовтня 2017 р. – при розрахунку розміру субсидії будуть враховані доходи громадян за I і II квартал 2017 року, а на неопалювальний період – з 1 травня 2018 року – за III і IV квартал 2017 року.

Крім того, згідно з документом із 1 жовтня 2017 року встановлені нові соціальні нормативи на газ: на газову плиту (приготування їжі) – 3,3 м3 на особу; на газову плиту (приготування їжі і підігрів води) – 5,4 м3 на особу; на газову плиту і водонагрівач – 10,5 м3 на особу.

«Це об’єктивно. Бо громадянин, наприклад, весь минулий рік працював і отримував високу заробітну плату. У цьому році з тих чи інших причин звільнився з роботи і потребує допомоги в оплаті комуналки з об’єктивних причин. Соціально несправедливо брати до уваги його минулорічні доходи, коли він міг самотужки сплачувати рахунки за тепло, електроенергію та воду. Тому уряд пішов назустріч таким людям, адаптуючи їх соціальний стан до дати призначення субсидії», – заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: