fbpx

Кабмін зобов’язав школи виконувати Гімн України і обладнати куточки державних символів

Стиль життя 19:58, 19.12, 2016

Кабмін зобов'язав учнів та педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів виконувати Державний Гімн під час підняття Державного Прапора України на початку та наприкінці кожного навчального року і під час проведення інших урочистих заходів.

У такий спосіб уряд хоче популяризувати державні символи України та виховувати повагу до них у суспільстві, пише Дзеркало тижня.

Розпорядження, зокрема, передбачає висвітлення державними засобами масової інформації теле- і радіопередач, соціальної реклами, публікацій, спрямованих на виховання у громадян шанобливого ставлення до державних символів України, а також створення документальних фільмів і анімаційних фільмів пізнавального змісту про їхнє походження та історичний розвиток.

Також планується проведення серед учнівської та студентської молоді конкурсу творчих робіт, присвячених державним символам України. У дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах обладнають куточки державних символів України.

Як відомо, у липні 2015 року Кабінет міністрів України створив Міжвідомчу комісію з питань національно-патріотичного виховання. У жовтні того ж року президент Петро Порошенко підписав указ "Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: