fbpx

Калушанин, що об'їхав чотири континенти і відвідав 32 країни світу, розкаже, як подорожувати без грошей

Культура 10:12, 31.05, 2017

Мандрівник, випускник Калуської СЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Олександр Тутов побував за 900 км від Антарктиди – він об’їхав чотири континенти, відвідав 32 країни світу, 200 великих міст і подолав 50 тис. км автостопом.

Калушанин Олександр Тутов вже не уявляє свого життя без подорожей. Враженнями від мандрівок він готовий поділитися із краянами.

Олександр Тутов із відзнакою закінчив "Львівську політехніку" за спеціальністю інженер-механік. Працював три роки у Львівській майстерні шоколаду на посаді шоколадьє. Проте в одну мить звільнився і досі мандрує. Загалом розпочав мандрувати з 2008 року, ще на третьому курсі університету за програмою "Work and Travel", інформують "Вікна".

"І після того закрутилось. Почали активніше їздити по Європі: Німеччина, Польща, Нідерланди, Франція, Швеція, Норвегія, Фінляндія та Англія. Запитайте, звідки беруться гроші, а я скажу, що влітку я брав відпустку за свій рахунок і їхав на сезонні роботи в Фінляндію на ферму. Мій стиль подорожі  менше витрат та більше пригод. І вже на третьому році на роботі я зрозумів, що хочу звільнитися і поїхати далеко-далеко в пошуках себе. І мені друг розповів про дешеві квитки з Канарських островів до Бразилії за 150 доларів. Плисти Атлантичним океаном треба було тиждень – і я зрозумів, що це мій шанс".

Олександр Тутов запропонував взяти участь у мандрівці ще трьом друзям, і вони всі звільнилися і купили квитки в один бік:

"Ми гадки не мали, коли потрапимо додому. На кораблі була неймовірно чудова атмосфера, ми познайомились з неймовірною кількістю "шалених" в хорошому розумінні цього слова мандрівників, в яких план мандрів був такий, як і в нас, просто квиток в один бік. Нам таланило, і ми проїхали автостопом Бразилію, Аргентину аж до Ушуайа  найпівденнішого міста на планеті, далі за 900 км  тільки Антарктида".

Потім були Чилі, Перу і Болівія. І десь на п'ятому місяців подорожі почали розуміти, що вже хочеться додому. Загалом товариші провели неймовірних сім місяців по Південний Америці, проїхали 30 000 кілометрів автостопом, а ще  пережили багато пригод та знайшли чудових друзів.

Потім калушанин знайшов дешеві квитки в Ізраїль і автостопом проїхав його і "захопив" колоритну Йорданію. А там  знайшов квиток в Ісландію. Тож зустріч з калушанином подарує не одну цікаву історію.

Зустріч відбудеться 10 червня о 18.00 у Калуші на Площі Героїв, 28, 2-й поверх. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: