fbpx

Калуські поліцейські затримали злодіїв, які обкрадали церкви

Суспільство 18:07, 09.08, 2017

Повідомлення про крадіжки з церков до правоохоронців надходили з жовтня минулого року. В ході проведення розшукових заходів правоохоронці викрили та затримали двох підозрюваних, які причетні до шести крадіжок у селах Калуського району.

Оперативники Калуського відділу поліції затримали зловмисників. Ними виявились 32-річний уродженець Тернопільської області та 19-річний житель Калущини.

Наразі в місцевому суді стосовно молодшого з них слухається справа за раніше скоєну крадіжку. повідомили у секторі комунікації ГУ Нацполіції в області.

Правоохоронці встановили, що зловмисники ведуть антисоціальний спосіб життя та зловживають спиртними напоями. Оскверняючи Божі храми, вони намагались підзаробити на алкоголь.

Встановлено, що крадіжки зловмисники скоювали переважно вночі. Пошкоджуючи вхідні двері, підозрювані проникали в церкви, звідки викрадали грошові кошти, церковну атрибутику, тощо. Викрадені речі одразу ж збували, а виручені кошти пропивали.

Зловмисників затримано, їм оголошено про підозру у скоєнні злочинів та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі підозрюваних перевіряють на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів на території Івано-Франківської області.

За усіма цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: