fbpx

Калуський прокурор переміг у Всеукраїнському турнірі з шахів

Спорт 10:11, 03.04, 2017

У Долині відбувся Всеукраїнський турнір з шахів пам'яті визначного суспільно-політичного діяча Долини Степана Полюляка.

Всього в змаганнях взяли участь 36 шахістів. У безкомпромісній боротьбі після проведених семи турів переможцем, набравши 6 очок, став кандидат в майстри спорту, калушанин Олександр Хомик, який працює прокурором Калуської місцевої прокуратури, інформують "Вікна".

Друге місце посів Мирослав Марчук, третє – кандидат в майстри спорту Марко Дубенський. Призери змагань нагороджені грамотами та призами.

Всеукраїнський турнір з шахів проводиться у Долині на честь Степана Полюляка, який фанатично любив шахи. Він був великим організатором та меценатом, головою шахової федерації Долини, чудовим тренером та практиком. За його сприяння в Долині відкрили дитячий шаховий клуб в ПК "Прометей", де він за власний кошт зробив ремонт та придбав шахи, шахові столики, годинники. Міжнародний гросмейстер Василь Іванчук двічі давав сеанси одночасної гри в Долині та шість разів проводив тренувальні збори на теренах Долинщини. Протягом багатьох років в Степана Васильовича була мрія створити шахову школу імені Василя Іванчука, на що найгеніальніший шахіст світу давав свою згоду. Однак ідея не знайшла підтримки. Започаткував ряд традиційних шахових турнірів, найвідоміший з яких є Всеукраїнський шаховий фестиваль "Братська хата", що проводиться до Дня відновлення Української Держави 30 червня 1941 року в Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: