fbpx

Канада вирішила продавати зброю Україні, – ЗМІ

Суспільство 14:21, 10.07, 2016

Дві угоди можуть підписати вже наступного тижня.

Канада продасть Україні озброєння, а також візьме участь у розвитку оборонної промисловості України. Про це повідомило турецьке інформагентство "Анадолу" із посиланням на посла України в Канаді Андрія Шевченка.

За його словами, до підписання підготували дві угоди, інформує УТ.

"В рамках угоди з оборонного співробітництва в Україну буде поставлено озброєння. Крім того, канадська сторона внесе вклад у розвиток оборонної промисловості України", – йдеться у тексті.

У повідомленні зазначено, що документи можуть підписати або в рамках саміту НАТО у Варшаві (саміт завершився і документи не підписано – Ред.), або під час візиту прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо в Київ, який відбудеться вже найближчого тижня.

Нагадаємо, 8-9 липня у Варшаві проходив саміт НАТО. Для України ця подія виявилася вельми плідною. Зокрема, відбулося засідання Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів. Під час засідання було затверджене виділення Україні комплексного пакету допомоги.

Крім того, відбулося також засідання "G5 + Україна", під час якого лідери США, Франції, Німеччини, Італії та Великої Британії підтвердили підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: