fbpx

Кандидат "ВОЛІ" на війта Чукалівки розповів про бачення розвитку села

Політика 12:31, 24.11, 2016

Молодий батько, спортсмен, успішний стоматолог Тарас Струк, який вже має досвід депутата сільської ради, балотується на голову села Чукалівка від партії "ВОЛЯ". Тарас Струк мешкає у цьому селі, у свої 27 років працює зубним техніком в приватній фірмі та виховує маленького сина. Завжди займав активну громадянську позицію та захоплювався спортом, заснував ГО ФК "Сокіл – Чукалівка", де є капітаном дорослого складу команди. Зрозумів: щоб село почало розвиватись, зміни потрібно починати з себе, а не сидіти склавши руки, тому й вирішив йти в політику.

Про це, а також плани на майбутнє, та першочергові кроки для розвитку села спілкуємось з Тарасом Струком.

– Пане Тарасе, чому вирішили балотуватись на сільського голову в такому молодому віці?

До цього часу я ніколи не був у політиці, лише у 2015 році пішов на вибори і став депутатом сільської ради. Але я завжди усвідомлював, що необхідно самому щось робити, а не лише нарікати на владу та мріяти про краще життя. Після трагічних обставин, які стались у нашому селі – смерті сільського голови, я вже не можу стояти осторонь, дивлячись, як наше село стоїть на місці, не прогресує, не має ніякого розвитку. Неодноразово чув, як про наше село відгукуються не в хорошому світлі. Це зачіпає, адже я дуже люблю своє село, тут зростає мій маленький син, і я хочу, щоб він та наші односельчани ним пишались.

– Ставши сільським головою, що змінюватиме в першу чергу, чи обрали для себе пріоритетні напрямки роботи?

Для того щоб вирішити всі проблеми, потрібно звернути увагу на потреби наших односельчан, які багато в чому залежать від вікової категорії. Наприклад, першочерговим завданням ставлю собі підтримку людей похилого віку та соціально незахищених. З ними потрібно спілкуватись, щоб вони приходили в сільську раду і там їм були б готові допомогти, щось порадити, наприклад, допомогти у заповненні декларації на субсидії, підказати, куди звернутись за соціальною допомогою тощо.

Наступне – це покращити умови життя для дорослих людей середнього віку, ці люди працездатні та особливо зацікавлені в розвитку села. Для них, та й взагалі для всіх односельчан важливо розвивати інфраструктуру села, щоб вони могли отримувати якісні послуги. До прикладу, ФАП у нас знаходиться в аварійному стані, його потрібно реконструювати, щоб люди могли там отримувати якісну медичну допомогу, а не завжди їздили в місто. Також потрібно відновити рух мікроавтобусів, облаштувати зупинки, про це теж не треба забувати, адже це зробить життя комфортнішим.

– Як щодо дітей та молоді, чи працюватимете в цьому напрямку?

Обов’язково, питання школи і дитсадка є також проблемним для Чукалівки. Понад 25 років ми чекаємо на будівництво школи. Сьогодні з розпочатого будівництва школи залишилися тільки руїни, по-іншому це не назвеш, споруда в аварійному стані і питання ніяк не зрушиться з місця. На мою думку, це небезпечний об’єкт, який сьогодні недоречно добудовувати. Доцільніше збудувати нову школу, якої насправді потребує село і яку село зможе утримувати. Потрібен нам і садок – і з ясельною групою, і з групою для трохи старших діток. Батьки зараз змушені возити дітей або в Радчу, або в Івано-Франківськ, а в початкову школу діти знову повертаються до нас в село. Це складно і для батьків, які постійно відвозять і забирають дітей, і для самих дітей. Тому потрібно докласти зусилля, щоб в Чукалівці з’явився дитячий садок та школа. Нам не потрібно опускати руки і чекати на те, що хтось прийде і побудує нам школу чи садок. Ні, нам потрібно іти в усі інстанції і стукати в усі двері.

Також є проблема організації дозвілля для дітей та молоді. Молоді нікуди діватися, а дітям ніде гратися. Все, що ми маємо, – маленький дитячий майданчик, який громада зробила власними руками. Молодь зараз проявляє активне бажання займатись спортом, і це дуже добре, бо спорт загартовує тіло і дух. Я власними силами намагаюсь його розвивати, зокрема підтримую футбольний клуб "Сокіл – Чукалівка". У нас є молоді хлопці, які цікавляться спортом, які хочуть грати у футбол, яким цікаві турніри, змагання, а не тільки комп’ютери.

1

Наша команда, а це всі хлопці з нашого села, займає призові місця в районі, піднімає престиж нашого села. Треба дати можливість молоді розвивати свої вміння та реалізувати себе в спорті.

– Як відреагували Ваші односельчани, дізнавшись, що Ви йдете кандидатом на сільського голову?

У нас є різні люди, які по-різному реагують. Хтось каже "він занадто молодий", хтось, навпаки, підтримує, каже, що тепер потрібні молоді люди, і я намагаюсь всіх розуміти. Я переконаний, що нашу систему, нашу владу треба починати змінювати з самих низів – на рівні сіл. Якщо в нас в сільській раді сидітимуть заангажовані люди без прогресивних поглядів на майбутнє села, то розвиток стоятиме на місці. Тому до влади повинні приходити молоді люди з світлою головою, з світлими думками і добрими намірами, які мають європейське бачення майбутнього, знають проблеми села та як їх вирішити.

– Чому обрали саме політичну партію "ВОЛЯ" та з нею йдете на вибори?

У команді "ВОЛІ" багато таких же, як я, – молодих, які ніколи не були в політиці, які хочуть жити краще, бути чесними перед собою та перед людьми. Серед партійців, активістів та прихильників "ВОЛІ" багато моїх однодумців, які готові мені допомогти, підтримати, ці люди справді хочуть змін і борються за них. Тут немає лідерів, вождів, всі рівні, спілкуються на рівні, розуміють один одного, адже мають спільну мету – жити в європейській Україні, в європейських умовах, де цінують доброту, чесність і справедливість, поважають один одного і де люди впевнені у завтрашньому дні. Вірю, що з такою командою, яка, як і я, щиро хоче змінити систему, та з підтримкою односельців ми зможемо змінити Чукалівку на краще.

На правах реклами

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: