fbpx

"Карітас" подарував дітям та молоді з особливими потребами з Франківщини поїздку в дельфінарій

Суспільство 20:57, 01.06, 2016

Наприкінці травня діти та молодь з особливими потребами парафіяльних осередків Рожнятова та Тисмениці, які є підопічними БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ", відвідали дельфінарій "Оскар", що у Трускавці.

Поїздка стала для всіх великою несподіванкою, адже молодь і діти відвідали дельфінарій вперше у житті. Дружелюбні та розумні морські тварини веселили присутніх – вони охоче бавилися м’ячем, перестрибували через перекладину, плавали на швидкість, вміло жбурляли величезного м’яча до глядачів, пірнали, вистрибували з води та чекали на оплески.

Протягом години, виконуючи складні та унікальні номери, дивовижні дельфіни, веселі морські котики дарували незабутні враження та позитивні емоції усім відвідувачам. Під час шоу-програми діти та молодь з особливими потребами дізнались багато цікавого про  дельфінів, їх характер та особливості поведінки.

"Найбільше мені сподобалося, як дельфіни возили на собі тренерів та підкидали їх угору. А ще морські котики, які вправно танцювали в парі вальс",  захоплено розповідав після відвідин дельфінарію учасник поїздки Павло з Тисмениці.

Отримавши море позитивних емоцій від шоу з дельфінами, всі щасливі та радісні повернулися додому. Як стверджують фахівці, дельфінотерапія є методом медико-психологічної реабілітації та корекції дітей, що страждають різними порушеннями розвитку. Позитивні емоції від спілкування з дельфіном дозволяють помітно стимулювати психічний, мовний та фізичний розвиток дітей.

Такі спільні заходи  завжди яскрава подія в житті дітей та молоді, адже вони ближче знайомляться один з одним, знаходять нових друзів і відчувають підтримку оточуючих.

Захід відбувся в рамках проектів  "Створення базових структур самодопомоги в Івано-Франківській області" завдяки фінансовій підтримці Карітас єпархії Фульда та "Акції Людина" (Німеччина), "Денний центр для людей з обмеженими можливостями" за фінансування Карітас Відень".

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: