fbpx

Карпатською вузькоколійкою пустили туристичний ретропоїзд

Стиль життя 11:30, 29.07, 2017

Пілотний запуск першого в Україні повноцінного туристичного потяга відбувся на Боржавській вузькоколійці.

У селі Шаланки Виноградівського району на Закарпатті відбувся пілотний запуск першого в Україні туристичного потяга вузькоколійною залізницею, повідомляє кореспондент УНН. 

Курсуватиме потяг з ретропаровозом Боржавською вузькоколійкою.

"Ідея цього проекту народилася багато років тому. Ми вважаємо, що в рамках євроінтеграції це чудова ідея, адже у Німеччині, Австрії, Швейцарії й інший країнах Європи є багато вузькоколійок, які приваблюють величезну кількість туристів. Так, найбільша вузькоколійна залізниця у Німеччині щороку перевозить близько 1,1 мільйона туристів.

У цілому, це перший в Україні повноцінний туристичний потяг на вузькоколійній залізниці", – розповів радник міністра інфраструктури України Себастіан Тролле, який був присутній на запуску пілотного рейсу.

На Івано-Франківщині екскурсії для туристів Вигодською вузькоколійною залізницею, яка збереглася у Долинському районі, практикуються понад 5 років. Проект відомий як "Карпатський трамвай".

Недощавно маршрутом "Карпатського трамваю" вглибину гір пустили колійовий автобус. 

Раніше до "Карпатського трамваю" додали кілька новітніх вагонів.

Один з них для екскурсій вузькоколійною залізницею з селища Вигода Долинського району вглиб Карпатських гір обладнали з максимальним комфортом. Першим його опробував Святий Миколай.  

Останнє оновлення "Карпатського трамваю" – мандрівки для інвалідів-візочників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: