fbpx

Картина плачевна: у деяких районах області медикам ще не виплатили зарплату за червень

Суспільство 13:46, 30.08, 2017

Про стан виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров'я області йшлося на засіданні постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики. На зарплати медикам не вистачає майже 200 млн грн.

Голова комісії Манолій Піцуряк зазначив, що на сьогодні у багатьох районах області спостерігається заборгованість із виплати зарплат медикам.

"Картина плачевна. Діти йдуть до школи, а деякі батьки навіть не могли зошит їм купити",  сказав Піцуряк.

Директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Ірина Мацькевич підтвердила, що заборгованість працівникам бюджетної сфери справді є.

Вона зазначила, що у Коломийському та Снятинському районах є заборгованість із виплати зарплат медикам за червень, в деяких районах  ще за липень. "Причиною цьому є незабезпеченість бюджетними призначеннями на оплату праці",  пояснила Мацькевич.

Вона додала, що до 15 вересня ситуація має бути виправлена і буде виділено додаткове фінансування на виплату заробітних плат. 

Наразі додатковим ресурсом для погашення заборгованостей є залишки коштів від минулого року (35 млн грн) та кошти від перевиконання місцевих бюджетів (більш як 60 млн грн).
Основна частина від перевиконання спрямовується на оплату праці. 

Заступник директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Віталій Федорів зазначив, що на сьогодні бракує 200 млн грн на обов’язкові виплати у галузі охорони здоров’я в області. За його словами, з додаткових джерел наразі зайшло 67 млн грн понад обсяг медичної субвенції. В області 41 установа підпорядковується департаменту охорони здоров'я. 

Манолій Піцуряк повідомив, що на 19 вересня медики збираютьбся на всеукраїнську акцію протесту через борги із зарплат. Піцуряк додав, що, за його інформацією, 2,5% заборгованості планується перенести на наступний рік. Він зазначив, що профспілки незадоволені медреформою, яка пропонується урядом, оскільки не до кінця зрозуміло, як регулюватимуться фінансові питання.

Комісія облради підтримала пропозицію заслухати питання про заборгованість із виплати зарплат працівникам медичної сфери на черговій сесії облради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: