fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • "Керівництво Бурштинської ТЕС повинно виконати обіцянки стосовно модернізації підприємства", – депутат Галицької міської ради Володимир Горбаль

"Керівництво Бурштинської ТЕС повинно виконати обіцянки стосовно модернізації підприємства", – депутат Галицької міської ради Володимир Горбаль

Політика 15:22, 10.08, 2017

Бурштинська ТЕС потрапила у трійку найбільших забруднювачів повітря в Україні, тому вирішення екологічних питань, модернізація обладнання на підприємстві, контроль за викидами в атмосферу є особливо актуальними.

Так вважає депутат Галицької міської ради від партії "ВОЛЯ-РУХ НОВИХ  СИЛ" Володимир Горбаль, який вчора взяв участь у виїзній комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування на Бурштинській ТЕС.

"Позитивом для нашої області є те, що Бурштинська ТЕС забезпечує робочими місцями понад 2 тисячі людей, середня заробітна плата яких становить більш як 5 тисяч. Проте, вважаю, що керівники підприємства повинні дотримуватись своїх інвестиційних обіцянок, зокрема надавати більше коштів для тих сіл, які оточують Бурштинську ТЕС. Цього, на жаль, зараз не робиться", – розповідає Володимир Горбаль. 

Під час засідання комісії говорили також про те, що на Бурштинській ТЕС мають модернізувати обладнання на всіх енергоблоках і до 2028 року перейти на стандарти Євросоюзу.

"Потрібно не тільки обіцяти, але й виконувати. Необхідно вирішити питання, що робити з золовідвалами, адже ті, які знаходяться на території Галицького району, перевищують  усі допустимі норми. Треба шукати інвесторів та інститути, які можуть допомогти з вторинною переробкою золи, шлаків, щоб їх можна було використовувати для будівництва доріг, так, як це робить, для прикладу, Польща. Чому в нас немає такого?! Думаю, що тут зацікавленими є ті, хто робить дороги на Івано-Франківщині",  говорить Володимир Горбаль.  

Депутат вважає, що потрібно встановити постійний контроль за викидами в атмосферу, проте поки обіцянки керівництва Бурштинської ТЕС є тільки декларативними.

"Необхідно поставити сервера, датчики заміру викидів, це все не дуже дешево, а коштів для цього немає. Тому, на жаль, онлайн контроль за викидами в атмосферу, які здійснює Бурштинська ТЕС, поки неможливий",  каже Володимир Горбаль.

На правах реклами 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: