fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Керівництво області намагається зняти з себе відповідальність за втрату бази НБУ "Прикарпаття", – Федишина

Керівництво області намагається зняти з себе відповідальність за втрату бази НБУ "Прикарпаття", – Федишина

Політика 18:43, 14.06, 2017

Керівництво області намагається зняти з себе відповідальність та звинуватити Національний банк в небажанні йти назустріч у передачі бази "Прикарпаття" на баланс області.

Вчора на зустрічі з журналістами голова ОДА Олег Гончарук заявив, що облдержадміністрація зробила все можливе для отримання цієї бази, а Нацбанк не чує його звернень. Втім, депутат обласної ради від партії ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ Ольга Федишина, яка разом з нардепом Юрієм Дерев’янком неодноразово зустрічалась з представниками НБУ,  звернула увагу на хронологію подій, акцентувала, що Нацбанк перший висловив готовність передати базу на баланс області. Для цього чиновники повинні були лише зробити необхідні розрахунки і направити до НБУ лист зі згодою, інформує прес-служба партії ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ .

"Саме керівництво області затягнуло з підготовкою цих розрахунків та не надавало відповіді на лист Нацбанку про те, чи область готова прийняти базу на свій баланс чи ні. Керівництво області повинне було проінформувати депутатів про підготовлені документи, але нам жодної інформації не надавали. Про те, що область не давала відповіді, свідчили також і листи Нацбанку", – каже Федишина.

На сесії обласної ради Ольга Федишина порушувала це питання, було дано доручення облдержадміністрації підготувати необхідну інформацію і розрахунки і надати офіційну відповідь НБУ, чи область готова прийняти у власність оздоровчий комплекс "Прикарпаття". Однак жодних зрушень не відбувалось. 

"Очевидно, що Нацбанк просто переконався у небажанні керівництва області активно включатись в процес, йти назустріч та сприяти отриманню цієї бази, і виставив об'єкт на продаж. Тепер ж керівництво області намагається звинуватити Нацбанк і зняти з себе відповідальність",  зазначила Ольга Федишина.

Нагадаємо, більш як рік тому депутати обласної ради від партії "ВОЛЯ" ініціювали розгляд питання про передачу Івано-Франківській області бази "Прикарпаття" для створення там реабілітаційного центру для учасників АТО. Юрій Дерев’янко та Ольга Федишина провели ряд робочих зустрічей з представниками НБУ. З ініціативи депутата обласної ради Андрія Марійчина це питання було розглянуте на засіданні комісії з питань підтримки учасників АТО та їх сімей, де вказана пропозиція отримала схвалення. Позитивне рішення прийняла і комісія з питань охорони здоров'я і соціальної політики за сприяння депутата Олега Атаманюка, де було вирішено створити на цьому об'єкті реабілітаційний центр не лише для учасників АТО, а й хворих кардіологічного профілю.

1

На правах реклами 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: