fbpx

Кілька прикарпатців позбулись своїх коштів через шахраїв

Суспільство 16:17, 25.08, 2016

Днями на Франківщині кілька прикарпатців позбулись своїх заощаджень через шахраїв.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції в Івано-Франківській області.

До поліції про вчинення шахрайських дій звернувся ошуканий 79-річний житель Івано-Франківська. Як встановили правоохоронці, напередодні на мобільний телефон потерпілого зателефонував невідомець, який представився працівником місцевого банку. Під час спілкування з потерпілим зловмисник попросив його назвати останні чотири цифри своєї банківської карточки, мотивуючи це тим, що вони проводять переоформлення послуг із платних на безоплатні. Після того, як заявник назвав запитувані цифри, вказані особи уточнили у нього деякі особисті дані та повідомили, що в подальшому він може користуватися послугами банку безоплатно і про це буде проінформований смс-повідомленням. Через деякий час заявник звернувся самостійно до Ощадбанку та виявив, що вказані особи шахрайським способом заволоділи його грошовими коштами, які знаходились на картці, в сумі 1065 грн.

До літньої мешканки м. Калуш зателефонував невідомий та розповів про дорожньо-транспортну пригоду, винуватцем якої є нібито її син. Невідомець повідомив, що за уникнення від відповідальності потрібно перерахувати значну суму коштів.

Схвильована жінка, не з’ясувавши, де знаходиться її син, після тривожного повідомлення одразу ж погодилась заплатити чоловікові та власноручно передала 4000 доларів США. Лише згодом потерпіла почала цікавитися, що ж насправді трапилося із її сином, та зателефонувала у поліцію.
Після розмови з поліцейським жінка дізналася, що її ошукали шахраї.

Шахраї обдурили і жительку м. Бурштин. 40-річна жінка переказала через місцевий банк гроші в сумі 11 450 гривень за автомобіль, який вона нібито виграла, дізнавшись про це із надісланого смс-повідомлення. Однак зрозуміло, що някого автомобіля вона не виграла.

За цими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, в ході яких проводяться розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до шахрайських дiянь.

Поліція закликає громадян не довіряти подібним дзвінкам та не поспішати виконувати умови зловмисників. Якщо невідомці під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – не гайте часу, відразу ж звертайтеся до поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: