fbpx

Книжки про Бандеру та Шухевича представлять на "Книжковому Арсеналі"

Культура 18:16, 08.04, 2015

Серед книжкових новинок видавництва "Клуб Сімейного Дозвілля", які незабаром будуть представлені на "Книжковому Арсеналі", з’являться й два томи серії "Українці. Історія нескорених". Її розпочинають книги про ідеологічних лідерів національно-визвольного руху – Степана Бандеру та Романа Шухевича.

Про це повідомляє ГК.

Том, присвячений ідеологу українського націоналізму, написав кандидат історичних наук М. Посівний, який у своєму науковому доробку має 38 робіт з вивчення діяльності УПА. Використовуючи історичні документи, свідчення сучасників Бандери, автор створює не просто біографічне полотно, а певний історичний контекст, який дає зрозуміти роль Степана Бандери у тогочасному суспільно-політичному житті України.

Історику Олесі Ісаюк, працівнику Центру досліджень визвольного руху, належить найбільш повна на сьогодні біографія очільника ОУН Романа Шухевича.

Як зазначає видавництво:

"У ході підготовки пропонованої книги було опрацьовано значний масив документів, що дозволили до вже відомого портрета незламного борця за незалежність України додати нових штрихів до постаті Шухевича-політика, військового, бізнесмена, чоловіка, батька. Окрему увагу авторка приділила розвінчанню міфів про масштабну співпрацю та участь у каральних акціях і УПА, і Шухевича особисто".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: