fbpx

Коаліція "Прозорі ради" поскаржилася на міську раду Франківська Уповноваженому з прав людини

Політика 15:16, 14.12, 2015

Громадський активіст Максим Кицюк від імені всеукраїнської коаліції "Прозорі ради" звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо неправомірних дій Івано-Франківської міської ради.

Кицюк оскаржує процедуру прийняття рішень на першій сесії міської ради 7-го скликання від 1 грудня 2015 року.

"Депутати, які підписали меморандум з коаліцією "Прозорі Ради" та не дотримали обіцянок, мають нести покарання, передбачене законодавством України", – пояснює громадський активіст.

На його переконання, міська рада Івано-Франківська порушила закон "Про доступ до публічної інформації". Зокрема, не оприлюднила проекти рішень за 20 днів до сесії.

"Проекти рішень є публічною інформацією, а на ділі були віднесені до інформації з обмеженим доступом та були прийняті з процедурними порушеннями", – йдеться у скарзі.

Максим Кицюк просить Уповноваженого з прав людини відреагувати на порушення Івано-Франківської міської ради

Скарга до Уповноважений Верховної Ради України з прав людини щодо неправомірних дій Івано-Франківська міська рада VII ск…

Опубліковано Прозорі Ради: Івано-Франківська область 14 грудня 2015 р.

 

Раніше громадські активісти Івано-Франківська обіцяли оскаржити у суді перші рішення міськради

Нагадаємо, керівники осередків політичних партій на Прикарпатті підписали меморандум з учасниками коаліції "Прозорі ради". За словами Кицюка, на першій сесії міськради меморандуму не дотрималися партії "Свобода" і БПП "Солідарність", окремо меморандум підписав і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Кицюк пояснює, що, за законом про місцеве самоврядування, проекти рішень повинні бути оприлюднені за 20 днів до прийняття рішень. На сесії нова міськрада керувалася старим регламентом, за яким проекти рішень повинні бути оприлюднені за сім днів. Однак і цього терміну сесія не дотрималася.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: