fbpx

Коломийська міськрада – перша на Прикарпатті рада, яка підтримала блокаду "ДНР/ЛНР"

Суспільство 16:12, 27.02, 2017

За ініціативи депутатів-укропівців Ігоря Костюка та Олександра Поясика Коломийська міська рада ухвалила звернення до Верховної Ради, Президента, Кабінету Міністрів України щодо підтримки торговельної блокади окупованих територій Донбасу.

"З нашого району на фронт пішло багато військових. Хтось з них повернувся, а хтось віддав за Україну своє життя. Ведучи торгівлю з окупованими територіями, ми своїми руками фінансуємо терористів. Вони за ці гроші купують боєприпаси, зброю і вбивають наших рідних і близьких. Військові воюють там, а ми – тут. Ми повинні зробити все від нас залежне, щоб зупинити кровопролиття в нашій країні", – наголосив під час виступу Ігор Костюк.

Депутати міської ради висловили підтримку ініціативам ветеранів-учасників бойових дій, які розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях.

"Сьогодні очевидним є те, що через корупційні схеми фейкові "республіки", контрольовані Кремлем, наповнюють свої бюджети, з яких фінансується діяльність терористів, зокрема і боєприпаси, якими вони ведуть вогонь по наших військах. На територію України з непідконтрольних областей через канали контрабанди потрапляє зброя, наркотики, фальсифікована продукція (йдеться про алкоголь, полонові вироби, ліки тощо). Крім того, через лінію розмежування в Україну постачаються нафтопродукти, вугілля, які реалізовуються, в результаті чого терористи та їхні симпатики-олігархи наповнюють свої кишені", – наголошується у зверненні.

Депутати переконані, що торговельна блокада окупованих територій є ефективним способом впливу на бойовиків і їхніх російських кураторів.

"Вважаємо, що в умовах, коли війна, розв’язана Російською Федерацією проти України, продовжується, торговельно-економічні відносини, внаслідок яких бойовики відправляють на підконтрольні Україні території свої товари, повинні бути перекриті", – йдеться у тексті звернення.

Депутати Коломийської міськради вимагають вжити заходів щодо посилення контролю за переміщенням осіб через тимчасово окуповану територію України, а також провести масштабне розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованого Донбасу.

Окрім цього, коломийські депутати вимагають встановити мораторій на перевезення вантажів (товарів) через лінію розмежування, за винятком гуманітарних вантажів, які ввозяться під контролем міжнародних організацій. Також депутати вимагають припинити переслідування ветеранів добровольчих батальйонів, які розпочали блокаду торгівлі з терористами.

Нагадаємо, що днями під стінами адміністративного будинку фракція УКРОП Івано-Франківської міської ради та активісти провели акцію проти торгівлі з окупантами та закликали міського голову не ховатися, а висловити чітку позицію з приводу торгівлі з ОРДЛО.

Як зауважують УКРОПівці, минулого тижня депутатська фракція "Українського об'єднання патріотів-УКРОП" звернулася до Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа з вимогою скликати позачергову сесію міської ради для прийняття звернення до Президента, Кабміну та Верховної Ради з вимогою припинити владно-олігархічний бізнес на крові українських солдатів. Також продовжити блокаду ОРДЛО. "Тиждень пройшов, а відповіді немає", – кажуть депутати. За інформацією УКРОПу, все через змову керівництва "БПП" та "Свобода", які мають намір "злити" акцію проти торгівлі з ОРДЛО.

Прес-служба

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: