fbpx

Коломийські чиновники взяли лопати і посадили дерева. ВІДЕО

Суспільство 15:31, 30.03, 2017

На кілька годин у Коломиї працівники районних ради та адміністрації змінили зручні кабінети на ліс.

Замість ділового дрес-коду – зручний одяг, лопати та робочі рукавиці. Керівники Коломийщини висаджували дерева в урочищі Казанів. Районні керманичі висадили понад 120 дубів та кленів. Для особливих робітників лісничі підготували весь потрібний інвентар та навіть березовий сік, щоб втамовувати спрагу під час нелегкої роботи, йдеться в сюжеті в НТК.

Ділянка у 2,5 га, на якій цього разу працюють представники райради та РДА, була вирубана у 2016 році. Тут вже проведена механізована підготовка землі, а тепер відбувається посадка вручну. Садять ліс за спеціальною схемою: три ряди дубочків та ряд клена – явора. Перш ніж взятися до висаджування дерев, працівникам районних ради та адміністрації проводять навчання. Всі тонкощі розповідає лісничий Володимир Іванів. Роботою працівників районних ради та адміністарації лісничі задоволені. Кажуть, представники влади висаджують дерева старанно.

За словами директора Коломийського лісгоспу Василя Синітовича, ситуація із вирубкою лісів на Коломийщині контрольована. Дерева зрізають тільки там, де заплановано лісопроектом. Цього року вже посадили понад 30 га лісу.
Урочище Казанів, де й працювали представники РДА та райради – не остання ділянка, яку засаджуватимуть цього року. Директор місцевого лісгоспу каже – наступний об’єкт знаходиться на Снятинщині. 

Дуби та клени, які посадили районні посадовці, на сформований ліс будуть схожі за 10-15 років. Однак тільки в тому випадку, якщо за саджанцями ретельно доглядати. Разом із лісом в урочищі Казанів ростимуть дерева і у Коломиї. Три саджанці дуба Роман Дячук пообіцяв посадити поруч райради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: