fbpx

Коломийські поліцейські навчають дітей правил безпеки на дорозі

Суспільство 16:58, 27.01, 2017

На занятті з наймолодшими учнями Коломийської гімназії №1 працівники поліції пригадали Правила дорожнього руху, а відтак на вулиці біля навчального закладу перевірили, як юні гімназисти засвоїли "дорожню грамоту".

Минулого року на Коломийщині трапилося 8 дорожньо-транспортних пригод за участю неповнолітніх. Аналізуючи ці випадки, поліцейські під час зустрічі з учнями наголошували, як важливо дотримуватися Правил дорожнього руху усім його учасникам, адже діти стають заручниками як власної необізнаності та недисциплінованості, так нерідко й безвідповідальності дорослих.

Поліцейські звернули особливу увагу юних учасників дорожнього руху на правила перетину доріг як на регульованих пішохідних переходах, так і за їх відсутності, пояснили значення та призначення дорожних знаків і розмітки, специфіку руху пішоходів біля проїжджої частини у темну пору доби, перевезення дітей-пасажирів та інших актуальних моментах.

Маленькі гімназисти жваво обговорювали з гостями-правоохоронцями свої маршрути до місця навчання, демонстрували учнівські ранці та верхній одяг, обладнані світловідбиваючими елементами, які допомагають їм бути помітнішими у темряві. А на завершення тематичного заняття діти в реальних умовах вулиці показали, як слід поводитися на вулично-дорожній мережі, щоб уникнути травмування у дорожньо-транспортних пригодах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: