fbpx

Коломийські школярі провели тиждень у Німеччині. ВІДЕО

Суспільство 17:31, 17.05, 2017

Учні та вчителі Коломийського природничо-математичного ліцею повернулися з німецького міста Найнштедт. Протягом восьми днів діти відвідували місцеву школу, знайомились зі звичаями та традиціями, проживаючи в німецьких сім'ях. Для них були організовані подорожі та екскурсії.

Проект такої міжнародної співпраці народився два роки тому завдяки шаховому гуртку, який набував великої популярності у Коломийському природничо-математичному ліцеї, йдеться в сюжеті каналу "НТК".

У німецькій школі теж існує такий гурток, заняття в якому проводить наша краянка Світлана Слободян. Вона вже понад  десять років мешкає в Баварії. Та лише тепер цей проект вдалося реалізувати: ліцеїсти відвідали Німеччину. Зустріч була гостинною й теплою, учні та вчителі проживали в німецьких родинах, що дало змогу краще пізнати іншу культуру, звичаї та вподобання, розповідає директор закладу Ганна Пасічна.

Програма була дуже насичена, розповідають школярі. Вони відвідували різноманітні уроки, брали участь у шахових, тенісних та  велотурнірах. Також діти відвідали чимало дивовижних куточків Німеччини, зокрема ознайомитись з культурою міст Тале, Клінгенберг, Магдебург, Берлін. 

Співпраця Коломийського природничо-математичного ліцею з німецькою школою продовжується і буде розвиватися. У відповідь на їхнє запрошення українська делегація на чолі з директором школи-ліцею Ганною Пасічною презентувала Коломию та навчальний заклад і запросила німецьких учнів і вчителів відвідати наше місто й ліцей. Візит-відповідь гостей запланований на лютий наступного року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: