fbpx

Коломийський дитячий будинок-інтернат фінансують найгірше в Україні

Суспільство 22:20, 25.08, 2016

БО "Українська благодійницька мережа" склала рейтинг фінансування дитячих будинків-інтернатів системи Мінсоцполітики з усієї України. Загалом розраховувались дані 46 інтернатів.

Відповідно до рейтингу дитячі будинки-інтернати Івано-Франківської області посіли такі місця: Залучанський – 41 місце, Снятинський – 45 та Коломийський – 46 місце.

Фінансові показники та дані про чисельність вихованців взяті з офіційних документів, отриманих від соціальних дитбудинків та/або структурних підрозділів у сфері соціальної політики обласних та Київської міської державних адміністрацій.

За словами керівника БО "Українська благодійницька мережа" Василя Футерка, Івано-Франківська область не найбідніша в Україні, а от ставлення влади, зокрема Івано-Франківської обласної ради (в частині фінансування) до сиріт з неповносправністю – найгірше в Україні.

"Проаналізувавши дані рейтингу, ми побачили тотальне зловживання дитячими грошима. Це, наприклад, коли вихованці дитбудинків на 80-90% харчуються за рахунок коштів, які законно відбирають із їхніх соціальних виплат, проте це мало б відбуватись за рахунок бюджету", – зазначає Василь Футерко.

Загальний рейтинг будинків-інтернатів системи Мінсоцполітики можете переглянути тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: