fbpx

У Коломиї судитимуть адвокатесу, підозрювану у хабарі

Суспільство 18:30, 30.05, 2017

На розгляд до Коломийського міськрайонного суду з прокуратури Івано-Франківської області надійшов обвинувальний акт про кримінальне правопорушення – адвокатеса вимагала у клієнтки хабар.

Під час досудового розслідування було встановлено, що у середині лютого 2017 року жінка звернулася до адвоката у Коломиї. Вона хотіла залучити його для захисту законних прав та інтересів свого неповнолітнього сина, а також щоб він вплинув на прийняття кінцевого рішення у кримінальному провадженні, що перебуває на розгляді Коломийського міськрайонного суду.

У свою чергу адвокатеса, маючи на меті отримати неправомірну винагороду, повідомила клієнтці, що за грошову винагороду з’ясує стан розгляду вищевказаного кримінального провадження судом, а за окрему оплату може вплинути на працівників суду у прийнятті ними кінцевого рішення. У березні клієнтка, виконуючи вказівки адвокатеси, в офісному приміщенні передала їй із рук в руки грошові кошти в сумі 300 доларів США.    

Вказані дії органи досудового розслідування кваліфікували за ч. 2 ст. 369-2 КК України як одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Кримінальне провадження розглядає суддя Бирич Н. В.

Підготовче судове засідання по цьому кримінальному проваженню призначено на 11.00 год. 08 червня 2017 року.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: