fbpx

Прикарпатський журналіст Євген Гапич став переможцем Конкурсу журналістських розслідувань імені Василя Сергієнка

Суспільство 13:19, 07.10, 2017

Конкурс було засновано в липні цього року з метою вшанування пам’яті вбитого в 2014 році журналіста та громадського активіста з Черкас Василя Сергієнка.

6 жовтня в Києві відбулося урочисте оголошення лауреатів Конкурсу журналістських розслідувань імені Героя Небесної Сотні Василя Сергієнка, що пройшов уперше.

За словами організаторів, на розгляд експертної комісії надійшло 282 журналістських матеріали. Із них 32 – зі Львівщини, 30 – з Черкащини, по 19 – з Києва та Київщини і Миколаївщини, по 17 – з Одещини та Кіровоградщини.

До оргкомітету конкурсу ввійшли: журналіст, шеф-редактор черкаського інтернет-видання "Дзвін" Леонід Даценко, ветеран АТО, розслідувач із м. Корсунь-Шевченківський Олег Собченко, журналіст, телеведучий, народний депутат України Микола Княжицький, журналіст, народний депутат України Ігор Луценко, активіст Революції Гідності, стрімер Олександр Аронець.

Роботи оцінювало експертне журі, до якого ввійшли: публіцист Віталій Портніков, телеведуча Соня Кошкіна, професори Сергій Квіт, Микита Василенко та Валерій Іванов, шеф-редакторка інтернет-видання "Детектор медіа" Наталія Лигачова, журналісти Володимир Мостовий, Юрій Бондар, Дмитро Лиховій, Михайло Шаманов, Ростаслав Мартинюк, представники регіональних ЗМІ Тетяна Воронцова, Юрій Грицик.

За найкраще розслідування в місцевих друкованих ЗМІ нагороджений переможець Євген Гапич, його матеріал  "Сміттєві" війни: фільтрат – коломиянам, мільйони – бізнесменам був надрукований у "Вільне.ПРЕСА", Львів.

Також визначили переможців у загальнонаціональному друкованому ЗМІ та в онлайн медіа, пише Детектор Медіа. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: