fbpx

Коли відходи стають грошима: Прикарпаття спільно з Нідерландами розробить інноваційний проект для ТПВ

Суспільство 11:21, 24.03, 2017

На сесії Івано-Франківської обласної ради представник уряду Нідерландів виступив із пропозицією запровадити на Івано-Франківщині модель циркуляційної економіки. В такий спосіб відходи можуть стати грошима.

Рік Клайнйанс, представник уряду Нідерландів, відзначив на сесії обласної ради, що це уже третя зутріч, щоби об'єднати зусилля і почати працювати.
 
Анонсуючи співпрацю між державами, Рік Клайнерс вибачився за минулий референдум у Нідердандах щодо асоціації України з ЄС.
"Прийшла весна і принесла нам хороші новини. Демократичні сили отримали перемогу на виборах, і це дає нам хороші перспективи для співпраці. Завдячуючи візитам і обговоренням, ми зараз маємо реалізувати проетки, які зазначені у документі про співпрацю між нашими країнами. З вашого боку було запропоновано створити план поводження з відходами для області. Ви живете у надзвичайно гарному регіоні. Це не та тема, про яку хочеться говорити, бо відходи – це дуже брудна справа. Але ми пропонуємо новий підхід. Зробімо так, щоб відходи стали частиною економіки і допомагали заробляти гроші", – звернувся до обласних депутатів представник уряду Нідерландів.
Новітній підхід, який пропонують Прикарпаттю Нідерланди, – циркуляційна економіка.
 
"Відходи перестають бути проблемою, а стають причиною економічного розвитку. Якщо ми це зробимо, область стане лідером із застосуваня новітнього підходу у поводженні з відходами. Ми уже зробили перший проект, як працювати над цією справою. Якщо вам цікаво і ви хочете долучитися до цієї справи, звертайтеся", – пояснив Рік Клайнерс.
 
Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич подякував Ріку Клайнеру і запросив його на виїзну екологічну сесію, яка відбудеться у травні.
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: